25n
25N
25N

Colomer destaca les 'accions impulsades des de Turisme conjuntament amb administracions i sector durant aquests mesos de pandèmia'

El Congrés se celebra en l’UJI el 28 i 29 d’octubre i té com a lema ‘Turisme: nou paradigma després de la COVID-19’

Colomer destaca les 'accions impulsades des de Turisme conjuntament amb administracions i sector durant aquests mesos de pandèmia'
28/10/2020 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la inauguració del XXIII Congrés Internacional de Turisme Universitat i Empresa que acull la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló i que té com a lema ‘Turisme: nou paradigma després de la COVID-19’.

Després de la inauguració, Francesc Colomer ha oferit la primera ponència del Congrés sobre la ‘Situació actual durant l’any del No Turisme’, on ha destacat les “accions impulsades des de Turisme conjuntament amb administracions i sector durant aquests mesos de pandèmia” i ha ressaltat que “en aquests moments hi ha un turisme latent, perquè fins i tot en els pitjors moments la intel·ligència de mercats ens ha dit que la gent ens busca”.

El responsable de Turisme ha explicat les accions que s’han impulsat des del Consell com “els plans de dinamització, així com uns 1000 projectes posats en marxa en el territori”.

A més, Colomer ha posat l’accent en el suport de la Generalitat al sector empresarial, i ha recordat que des de Turisme “hem articulat una línia d’ajudes directes al sector, perquè no podem prescindir del teixit productiu si volem sobreviure”.

Colomer també ha explicat que s’ha adaptat tota la planificació turística a l’actual situació i que “s’ha adaptat el pla operatiu de màrqueting a aquest temps que ens toca viure i que ens ha de permetre una major capacitat de reacció”.

També ha afegit que “la nostra xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat també s’ha hagut d’adaptar, així com programes com Accetur o Sicted” i ha afegit que també “hem planificat el llançament del Datatur, centrat en el big data, que ha d’ajudar-nos a gestionar el futur”.

A més, ha recordat la implantació del programa ‘Comunitat Valenciana com a Destí Segur’, on s’han recollit 18 guies de protocols per a protegir a les persones.

Respecte a la formació turística, Colomer ha ressaltat l’esforç realitzat des de Turisme per a reformular-la ‘online’ “amb nous continguts i on hem tingut més de 17.000 inscrits” i ha assenyalat en què “la gent ha apostat durant aquesta crisi per formar-se i reciclar-se, per reorientar la seua estratègia, i des de Turisme hem planificat una formació concorde a aquestes necessitats”.

Així mateix, ha recordat que durant els mesos més durs del confinament, “els CdT van protagonitzar episodis de solidaritat extraordinària, cedint les seues instal·lacions i repartint més de 300.000 menús a les persones més necessitades en el pitjor moment”.

Noves accions de Turisme

El secretari autonòmic ha detallat les noves accions que està impulsant Turisme Comunitat Valenciana durant aquest últim trimestre de 2020.

Així, ha explicat que “ara estem llançant un pla de formació on per a treballadors que es troben en ERTO, a més de programació per a professions menys qualificades del sector” i ha recordat que “hem posat en marxa el nou i el centre en els Ports, per a impulsar la formació també a l’interior”.

Francesc Colomer ha recalcat que “el sector ha fet un esforç tremend d’adaptació de tota l’oferta als protocols sanitaris de l’actual situació i no hi ha dades que ens porten a pensar que no són espais segurs”.

Colomer també ha recordat que “la setmana passada vam posar en marxa el programa ‘Viatgem’ per a estimular la demanda, amb molt bon acolliment per part dels ciutadans que posa de manifest el desig de viatjar”.

El responsable de Turisme també ha assenyalat que des de la Generalitat “hem posat en marxa una línia específica del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana per a compensar la despesa addicional que suporten aquests municipis per la prestació de serveis a població no resident”.

D’igual manera, ha explicat que “estem ultimant l’elaboració del Pla Estratègic de Turisme de la Comunitat Valenciana que marcarà les nostres línies estratègiques dels pròxims 5 anys per a no perdre la nostra visió de futur”.

Finalment, ha assenyalat que “hem de treballar per a programar el final d’algunes dependències, com la de la turoperació”, al mateix temps que ha manifestat que “la tecnologia pot ajudar-nos” i que “necessitem ser part del guió, cal obrir l’angular des de la gestió de la demanda i la construcció de l’oferta”.

“La gran lliçó d’això és la fragilitat humana, la necessitat de cooperar i compartir” i ha augurat que “quan tot això passe hem d’escriure el futur, i ací el turisme ha de jugar un paper fonamental”, dit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =