25n
25N
25N

Colomer mostra el suport de la Generalitat al Dia Mundial de la Paella

Colomer mostra el suport de la Generalitat al Dia Mundial de la Paella
20/09/2019 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha mostrat el suport del Consell a la celebració del Dia Mundial de la Paella, que se celebra a València, durant l’acte central de celebració en la plaça de l’Ajuntament de la ciutat.

Francesc Colomer ha ressaltat “el treball de l’Ajuntament de València per a consolidar el projecte El Dia Mundial de la Paella per a reposicionar-nos en el món amb la paella com a icona fonamental de la nostra gastronomia”.

Colomer ha ressaltat que “és un encert continuar amb aquesta iniciativa que va nàixer l’any passat per a compartir i visibilitzar la paella, que va més enllà d’un plat per a convertir-se en un element identitari i d’hospitalitat”.

Per a Colomer, “la paella és una gran targeta de presentació de la nostra gastronomia, cultura, arrels, disseny i innovació i és probablement la proposta més genuïna i autèntica que tenim, per tant la més identitària”.

Així mateix, ha ressaltat que “som el que experimentem quan mengem i compartim i ací la paella té el poder de generar fraternitat, valors i hospitalitat”.

Presentació del llibre ‘El Concili de l’Arròs’

Dins dels actes organitzats amb motiu del Dia Mundial de la Paella, s’ha celebrat la presentació del llibre ‘El Concili de l’Arròs’, de Joan Montañés Xipell, en el Teatre Rialto.

La presentació del llibre i posterior taula redona ha comptat amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana.

Colomer ha ressaltat que “la presentació d’aquest llibre és un encert perquè, d’aquesta manera, recordem que en un moment determinat va passar de ser un plat a ser una mica més” i ha afegit que la paella “és una font inacabable d’idees, de debat, de generar futur i de trobada, un tresor col·lectiu que hem de repensar constantment per a generar coses noves”.

La taula redona ha comptat també amb la participació de la regidora d’Emprenedoria i Ús de l’ajuntament de València, Pilar Bernabé; l’autor del llibre, Joan Montañés Xipell; el periodista especialista en la cultura de l’arròs Emili Piera i la professora de la UPV, Purificació García. La taula redona ha sigut moderada pel periodista i secretari de Wikipaella, Paco Alonso.

Activitats World Paella Day 2019

Turisme Comunitat Valenciana col·labora en la celebració del World Paella Day 2019 a través de la Xarxa GastroTurística CV i la marca L’Exquisit Mediterrani, amb un ‘showcooking’ de promoció turística amb la paella, i diferents formes d’elaborar l’arròs, com a protagonista.

En concret, s’han realitzat simultàniament 15 paelles i arrossos elaborades per prestigiosos cuiners arribats de València, Alacant i Castelló: Rafael Vidal, del restaurant Llevant de Benissanó; Juan Carlos Galbis, junt alumnes del CdT de València; Miriam Andrés, del restaurant La Marítima de València; David Domingo i Jesús Melero; Cristóbal Llisart, del Celler del Tofolet de València; Rubén Miralles del restaurant Hostal Estela de Tavernes Blanques; Keita Mamadou, del restaurant Porta del Mar de València; Paco Broncal, de Repte 15×15; Aurora Torres, del restaurant La Ferradura de Los Montesinos; Noelia Pascual, del restaurant Cachito d’Elx; Sergio Box, de la Perla (Xàbia); Emilio Miralles, del d’Emilio de Vila-real; Miquel Barrera, de Calç Paradis a la Vall d’Alba; Cesáreo Martí, de Casa Lola (El Grau de Castelló) i Moncho Riquelme, de Casa Riquelme (Alacant).

El CdT de València també s’ha sumat a aquesta celebració amb els alumnes d’hostaleria i turisme que, sota la direcció del mestre arrosser Juan Carlos Galbis, han elaborat una de les paelles tradicionals.

A més d’aquesta celebració central, altres ciutats espanyoles i de tot el planeta se sumen a la celebració per a promocionar la gastronomia valenciana a tot el món, comptant amb la col·laboració de Turespaña, així com amb la implicació en les celebracions d’empreses i professionals valencians ambaixadors de la seua cuina en l’exterior.

Així, se celebra el Dia Mundial de la Paella des de Nova York fins a Tòquio, passant per Londres i ciutats com Milà, Rotterdam, París, Moscou o Zuric, Singapur o Quito realitzen accions al públic final i a mitjans de comunicació amb degustacions de paella.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

torrent