25n
25N
25N

Col·legis concertats adverteixen a Celaá que faran valdre els seus drets

Col·legis concertats adverteixen a Celaá que faran valdre els seus drets
15/11/2019 -

Escoles Catòliques de la Comunitat Valenciana i la Federació Catòlica de Pares d’Alumnes de València (FCAPA) han acollit amb “estupor, preocupació i indignació” les paraules de la ministra de Cultura, Isabel Celaá, que ha assegurat que “de cap manera es pot dir que el dret dels pares a triar un ensenyament religiós o triar centre educatiu podrien ser part de la llibertat d’ensenyament” que emana de l’article 27 de la Constitució i han assegurat que tenen l’esquena “molt ben cobertes” pels tribunals.

Per a la patronal, que agrupa a més de 300 col·legis concertats, i la Federació, amb més de 95.000 famílies associades, que la ministra negue que la llibertat d’elecció de centre estiga recollida en l’article 27 de la Constitució, és “terrible” i un “pitxer d’aigua freda” de cara al futur.

Des de totes dues entitats han anomenat, no obstant això, a la tranquil·litat de pares i professors perquè l’Estat de Dret els recolza, com s’estan encarregant de demostrar en successives sentències tant el Tribunal Suprem com el Tribunal Constitucional.

La presidenta d’Escoles Catòliques de la Comunitat Valenciana, , Vicenta Rodríguez, que va estar present el dijous a Madrid en l’acte, organitzat per aquesta mateixa entitat a nivell nacional i en el qual la ministra va pronunciar aqueixes paraules, ha indicat que el que va dir Celaá “va causar estupor i si això significa marcar el full de ruta del futur ministeri, preocupa molt de cara al fet que els pares no puguen triar el centre per als seus fills però també de cara al manteniment de les aules concertades”.

“DUTXA D’AIGUA FREDA”

“Ens sembla que la ministra va estar fora de lloc, perquè llançar, davant 2.000 professors entusiasmats i apassionats per l’educació i davant tants centres educatius que ens havíem concentrat per a treballar, aquesta “dutxa d’aigua freda” com a full de ruta, negant el dret constitucional dels pares a triar l’educació per als seus fills, és alguna cosa que indigna, preocupa i inquieta”.

El portaveu de FCAPA València, Vicente Morro, ha expressat que “aqueix tipus de declaracions, tenen un fons terrible, la ministra se situa fora del consens constitucional, pretén deixar una vegada més als pares fora de la responsabilitat que tenim com a primers educadors dels nostres fills”.

“No tenen cap sentit aqueixes declaracions i, encara que siga com una picada d’ullet a postures més radicals i no siga el seu pensament de fons, no es pot jugar mai amb la llibertat d’educació”, ha afegit.

A més, Morro ha precisat que “en aquest cas concret tant el Tribunal Suprem com el Tribunal Constitucional estan avalant el dret de la família a triar l’educació que desitgen per als seus fills, que no sols està recollit en l’article 27 de la Constitució sinó en tota una sèrie tractats internacionals i en abundant jurisprudència dels tribunals”.

El portaveu de FCAPA València ha llançat un missatge de “tranquil·litat” als pares de família, perquè “tenim l’esquena molt ben cobertes per l’Estat de Dret i farem valdre els nostres drets i llibertats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − cinc =