25n
25N
25N

Co-Crea-Te, la incubadora d'empreses de València Activa i UPV, celebra la seua primera jornada de portes obertes

Co-Crea-Te, la incubadora d’empreses de València Activa i UPV, celebra la seua primera jornada de portes obertes

Co-Crea-Te, la incubadora d'empreses de València Activa i UPV, celebra la seua primera jornada de portes obertes
28/06/2019 -

L‘espai Co-Crea-Te, l’espai col·laboratiu de creació d’empreses de València Activa i la UPV, ha celebrat el seu primer Open Day per a donar a conéixer les seues instal·lacions i projectes a la ciutat.

En aquesta jornada de portes obertes, els usuaris i usuàries de Co-Crea-T’han tingut l’oportunitat d’idear projectes relacionats amb el desenvolupament de la ciutat de València, amb la intenció de crear el màxim impacte possible tant a nivell de generació d’ocupació, com mig ambiental i social.
En la primera part de la jornada 50 participants han realitzat activitats de team building per a fomentar el treball en equip i un quizz sobre emprenedoria amb la finalitat d’afermar els coneixements en aquesta matèria.

El punt fort de la jornada ha arribat amb el concurs de pitches, on 15 usuaris i usuàries han presentat els seus projectes davant comité d’avaluació compost per representants de València Activa, la UPV i Caixa Popular. Els dos projectes guanyadors han rebut un premi econòmic patrocinat per Caixa Popular, amb 250 euros per al primer lloc i 150 per al segon.

A més, els veïns i veïnes de Benicalap han pogut conéixer de primera mà les instal·lacions i interactuar amb les persones beneficiàries, mostrant gran interés pels projectes que desenvolupen els co-creadors i co-creadores.

Co-Crea-Te els seus projectes

L’espai Co-Crea-Te, emmarcat en el projecte europeu COSIE, és una incubadora d’empreses proveïda de diverses eines gratuïtes a la disposició de les persones emprenedores, on es potencia la cooperació entre ells i elles a través de la co-creació, generant sinergies i facilitant així que els usuaris i usuàries s’unisquen per a desenvolupar les seues idees de negoci.

L’espai, de 400 metres quadrats i situat en el barri de Benicalap, està proveït de diferents espais que s’adeqüen a les necessitats de les persones participants. Així doncs, disposen d’un espai comú on desenvolupen el treball diari, sales de tallers en grup on reben mentorizació i formació, zones de descans i cuina.

Fins hui són més de 90 projectes que es treballen en aquest nou espai, alguns d’ells individuals, altres col·lectius, sent de moment 175 les persones participants.

Les idees de negoci albergades, que es troben en diferents graus de consolidació, abasten diferents sectors i diferents branques d’activitat, com per exemple blockchain, comunicació, fabricació de cadires per a xiquets de bicicletes i patinets, artesania i moda, o projectes que es dediquen a una cosa tan inusual com la cria de meduses.

Projecte COSIE

El Projecte COSIE, finançat per la Unió Europea a través del programa Horizon 2020, té dos objectius generals: avançar en la configuració activa de les prioritats dels serveis pels usuaris finals i les seues xarxes informals de suport i involucrar als ciutadans en el disseny col·laboratiu dels serveis públics.
València Activa s’encarrega d’implantar a la ciutat aquest model de formació dinàmic i participatiu en pro de fomentar el dinamisme i el treball cooperatiu en grup amb la finalitat d’introduir el modern element europeu de co-creació en els serveis de suport a l’emprenedor/a, per part seua, la UPV és l’encarregada de liderar la creació del nou full de ruta, que pretén introduir canvis radicals en la creació dels serveis socials europeus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =