25n
25N
25N

El PSPV demana la creació d'un clúster agroalimentari en la Comunitat "que incloga a totes les baules del sector"

El PSPV demana la creació d'un clúster agroalimentari en la Comunitat "que incloga a totes les baules del sector"
19/07/2020 -

El portaveu d’Agricultura del PSPV-PSOE en Les Corts, David Calvo, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per a instar la Conselleria d’Agricultura a crear un clúster agroalimentari per a “promoure el treball col·laboratiu” i “visibilitzar la potencialitat de la innovació i investigació valenciana a nivell nacional i internacional” i que “incloga a totes les baules del sector”.

El diputat ha assenyalat que la pandèmia de la COVID-19 “ha ratificat la importància vital del sector agroalimentari a la nostra regió tant en termes econòmics com socials” i, per tant, “ara més que mai és vital crear un instrument comú per a millorar la competitivitat de les empreses agroalimentàries valencianes i ajudar a garantir el creixement del sector, mitjançant l’anàlisi d’oportunitats de negoci en un nou context global generat per la pandèmia”.

En aquesta línia, Calvo ha assegurat que aquest clúster “aspiraria a configurar-se en l’agent clau del sector de l’alimentació en la Comunitat Valenciana, a representar a tota la cadena de valor i a promoure la seua competitivitat i el seu posicionament entre els sectors econòmics líders en el nostre territori”, ha informat el PSPV en un comunicat.

Així mateix, la iniciativa proposada pel diputat socialista planteja la necessitat de desenvolupar un Pla Estratègic d’Innovació que “determine uns objectius compartits per tots els agents de la cadena agroalimentària (productors, transformadors, distribuïdors i consumidors) a curt, mitjà i llarg termini”.

Calvo ha destacat el fet que aquelles comunitats autònomes que han implementat aquestes mesures “han obtingut resultats molt positius”. En aquest sentit, ha assenyalat que és “vital” que “aprenguem les lliçons que ens ha deixat la COVID-19 i generem noves eines per a impulsar a un dels sectors més importants de la nostra economia, que a més resulta vital per a l’equilibri territorial, ja que el teixit empresarial agroalimentari s’estén al llarg de totes les comarques de la Comunitat Valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =

bombers
bombers
Valencia activa