25n
25N
25N

Climent: "En 2021 incrementem un 43,6% la dotació de les ajudes per a entitats d'economia social"

Climent visita Manantial Vilamico, un proyecto pionero de economía social de producción de champiñones ubicado en Vila-real

Climent: "En 2021 incrementem un 43,6% la dotació de les ajudes per a entitats d'economia social"
01/12/2020 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha conegut hui de primera mà Manantial Vilamico, un projecte d’economia social de producció de xampinyons situat a Vila-real.

Durant la visita, en la qual el conseller ha estat acompanyat per Francisco Sardina, president del Patronat de Fundació Manantial, la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, i la directora general d’Emprenedoria, Teresa García, Climent ha destacat “l’impacte positiu de projectes com el Manantial Vilamico de Fundació Manantial que faciliten els processos de recuperació i la plena inclusió de persones amb diversitat funcional a través de l’ocupació”. Durant la visita també ha acompanyat als i les representants de la Conselleria l’alcalde del municipi, José Benlloch Fernández.

Des de la Conselleria d’Economia, -a través de la Direcció General d’Emprenedoria i Cooperativisme, i d’Ocupació i Formació de Labora- s’ha fet costat a aquesta fundació en la tramitació necessària per a l’establiment d’aquesta societat laboral com a figura d’empresa de l’economia social, així com tots els tràmits perquè puguen rebre les ajudes establides per al desenvolupament de la seua activitat.

Per al conseller, és “imprescindible donar suport a l’Economia Social i per això en 2021 augmentem la dotació de les ajudes en concurrència competitiva per a entitats d’economia social fins a un 43,6% més per a arribar als 5,3 milions d’euros”.

“Incrementem, així mateix, la dotació per al finançament d’inversions per part d’entitats d’economia social que es duplica i aconsegueix els 2 milions d’euros en 2021”, ha afegit.

Climent ha destacat també “la importància de produir en el territori”. En aquest sentit, Fundació Manantial “és un clar exemple a més de que és possible acollir-se a les ajudes disponibles en la Conselleria per a aquesta mena de projectes”.

Qualificat com a societat limitada laboral i centre especial d’ocupació en la Comunitat Valenciana, Manantial Vilamico genera ocupació per a 15 professionals amb problemes de salut mental que són, al seu torn, socis i sòcies del projecte (els socis i sòcies treballadors ostenten el 51,2% de les participacions).

El 91% de l’equip són treballadors i treballadores amb problemes de salut mental. Fundació Manantial aposta per l’ocupació en la Comunitat Valenciana per a facilitar els processos de recuperació i la plena inclusió.

El president de la Fundació Manantial, Francisco Sardina, ha assenyalat que “l’ocupació no sols promou l’autonomia, sinó que permet desenvolupar projectes de vida personals, suposa un impacte en la identitat i genera salut”.

Des de l’entitat defensen que el treball “és un dret al qual haurien d’accedir totes les persones”. “L’ocupació és una oportunitat d’inclusió social, però, a Espanya, la taxa d’atur de les persones amb diversitat funcional per problemes de salut mental aconsegueix el 85%”, han indicat des de la Fundació.

Per als treballadors i treballadores de Manantial Vilamico, l’ocupació és una manera de millorar les seues condicions de vida i també de sentir-se ciutadans i ciutadanes útils a la societat, abandonant d’aquesta manera de manera efectiva el rol de “malalt mental” que tant d’estigma social produeix.

Fundació Manantial ha realitzat una important inversió en l’adquisició de la nau a la Cooperativa Societat Tarongera villarealense Sonavi, COOP i el seu posterior condicionament amb els sistemes més avançats com a planta de producció de xampinyons. S’ha conservat l’estructura externa d’aquest edifici, icònic per a Vila-real per la seua contribució a la vida empresarial de la localitat, i s’ha creat un espai que compta amb 1.760 metres quadrats i cinc sales de producció.

El president de la Fundació ha indicat que “amb aquest projecte d’ocupació en el sector de l’agricultura pretenem recuperar la tradició agrícola amb la qual sempre s’ha vinculat a la Comunitat Valenciana”.

A més, Manantial Vilamico és un projecte molt alineat amb les possibilitats d’ús de les persones que tenen interés a desenvolupar-se professionalment en aquest sector”, ha assegurat.

“Manantial Vilamico compta ja amb una cartera de clients reconeguts en els seus mercats majoristes per la seua trajectòria i bon fer que coneixen el caire social del nostre projecte, la qual cosa suposa un valor afegit en la relació comercial”, ha afegit.

Fundació Manantial en la Comunitat

Manantial Vilamico ha sigut possible gràcies al suport i aposta que han mostrat la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de les seues Direccions Generals d’Emprenedoria i Cooperativisme, i d’Ocupació i Formació de Labora, i des de l’Ajuntament de Vila-real.

És un dels projectes d’ús de Fundació Manantial, que té entre els seus objectius la creació de llocs de treball per a persones amb problemes de salut mental, que ja compta amb quasi 300 treballadors i treballadores en la Comunitat Valenciana i en la Comunitat de Madrid.

Des de 2017, Fundació Manantial desenvolupa en la Comunitat programes orientats a la millora de la qualitat de vida, la inclusió sociolaboral i la participació en la comunitat de persones amb problemes de salut mental.

Gestiona sis centres i serveis del Sistema Públic de Serveis Socials per a l’atenció a persones amb problemes de salut mental, en els quals en 2019 s’ha atés 265 persones: un Centre de Rehabilitació i Integració Social CRIS, una residència (CEEM) i dos habitatges supervisats a Vila-real, un CRIS i un Centre de Dia a Carcaixent i un habitatge supervisat a Castelló.

A més, Fundació Manantial compta amb un programa de promoció de l’autonomia personal de persones adultes protegits de la Generalitat i ha posat en marxa projectes d’ocupació en les àrees de noves tecnologies, producció de xampinyons i neteja.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + dinou =