25n
25N
25N

Climent: 'Ens hem bolcat a augmentar les ajudes per a facilitar a les empreses el salt als mercats exteriors'

Climent: 'Ens hem bolcat a augmentar les ajudes per a facilitar a les empreses el salt als mercats exteriors'
07/10/2016 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafa Climent, ha destacat l’aposta de la conselleria en el suport a la internacionalització de les empreses, amb especial incidència en les ajudes, que en aquest exercici s’han incrementat un 7’6%.

Rafa Climent ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la jornada ‘Exportar o exportar: eixa és la qüestió’, organitzada per la Consultora Oftex a Alacant.

“En aquests moments està obert el termini de les ajudes amb les quals la Direcció general d’Internacionalització recolza la participació en fires internacionals i està previst que es publique de forma imminent l’ordre d’ajudes d’IVACE Internacional, que dona suport als plans d’internacionalització de les empreses de la Comunitat, dotada amb 5 milions d’euros i que comptarà amb finançament FEDER”, ha assenyalat.

Aquestes ajudes es complementen amb els préstecs a cost zero, dotats amb 500.000 euros, que s’han concedit a 19 empreses de la Comunitat.

Rafa Climent ha assenyalat la necessitat d’apostar per la internacionalització en un escenari “amb un mercat interior marcat pel baix consum provocat per la crisi i la incertesa, on l’empresariat ha hagut de readaptar-se per a dirigir les seues vendes a l’exterior”.

“L’Administració -ha continuat- s’ha posat al costat de les empreses per a facilitar aquest procés tenint en compte cinc objectius bàsics, com són l’augment i diversificació de la base exportadora, la recuperació del recolze en destinació a les empreses exportadores a través de la Xarxa Exterior, la diversificació de les destinacions de les nostres exportacions, l’aposta per la formació especialitzada en internacionalització i l’atracció d’inversió al nostre territori”.

Entre les mesures adoptades per la Conselleria d’Economia per a acostar els serveis i programes de suport a la internacionalització, Rafa Climent ha destacat com a novetat el programa ‘Comença a Exportar’, desenvolupat en col·laboració amb els ajuntaments i les agències de Desenvolupament Local.

Respecte a les xifres d’exportació, Climent ha afirmat que la Comunitat està mostrant un comportament positiu en comerç exterior, amb xifres d’exportació que cada mes marquen fites històriques, amb creixements que dobleguen la mitjana nacional i amb el major superàvit comercial entre les comunitats autònomes més exportadores.

Per a finalitzar, Climent ha afirmat que “hi ha molt per fer i tot esforç pot semblar insuficient. Però han de saber que la limitació pressupostària marca l’agenda d’aquest Consell. Seguirem lluitant sense descans perquè les empreses tinguen totes les facilitats i els recursos necessaris perquè aquells que encara no ho fan puguen obrir mercats, i els que ho fan puguen ampliar-los i consolidar-los”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 6 =