25n
25N
25N

Climent assenyala les "comunitats energètiques locals" com a element "clau" en la transició energètica

El conseller d’Economia Sostenible ha participat en la presentació de la Comunitat Energètica Local de Crevillent

Climent assenyala les "comunitats energètiques locals" com a element "clau" en la transició energètica
04/11/2019 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que “les comunitats energètiques locals són un element clau en la transició cap a un model sostenible i alhora més just i democràtic“.

El conseller s’ha manifestat en aquests termes durant la presentació de Comptem, una iniciativa de la Cooperativa Elèctrica Crevillent (Enercoop) amb el suport de l’Ajuntament de Crevillent, que té com a objectiu la constitució d’una comunitat energètica local basada en un model col·lectiu aplicat a l’energia que situa a la ciutadania com a protagonista.

Segons ha explicat el conseller, “les comunitats energètiques persegueixen finalitats no sols econòmiques, sinó també “fomentar la participació ciutadana, la utilització de les cadenes de subministrament locals i brindar oportunitats d’ocupació, mantenint el valor de la generació de l’energia dins de la població local”.

En la seua intervenció, Climent ha posat l’accent que “sense un canvi urgent del nostre model energètic és impossible guanyar la carrera al canvi climàtic” però aquesta transició energètica “no sols ha de portar-nos a un model sostenible sinó també a nou model més just i participatiu i, en el qual els ciutadans i ciutadanes passen de ser mers consumidors a protagonistes”.

Al seu judici, la democratització energètica passa per la creació de comunitats energètiques, en les quals els ciutadans i ciutadanes “es converteixen en prosumidors, en part activa que participa i es beneficia de la producció, gestió i el consum d’energia en l’àmbit local”.

Referent a això, Climent ha afegit que la producció d’energia en l’àmbit local “és indispensable per a fomentar la producció d’energia de manera sostenible, difondre la democràcia energètica i reduir les taxes de pobresa energètica”.
A través d’aquesta mena de comunitats, la ciutadania “es pot organitzar per a produir, autoconsumir, gestionar i emmagatzemar la seua pròpia energia, generant beneficis no solament energètics, sinó també mediambientals, econòmics i socials als seus membres o a les localitats on es duga a terme la seua activitat”.

Per això, ha assegurat, la Conselleria d’Economia Sostenible, a través de l’Ivace, posarà en marxa línies d’ajudes per a les comunitats energètiques locals, per a fomentar una major participació de la ciutadania, institucions i pimes en els projectes de transició energètica que es desenvolupen en l’àmbit local.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell