25n
25N
25N

Climent aposta per un comerç "de proximitat" després de la sentència d'Intu Mediterrani

Apunta que qualsevol nou projecte comercial ha d’estar en “consonància” amb les directrius de sostenibilitat

Climent aposta per un comerç "de proximitat" després de la sentència d'Intu Mediterrani
23/10/2019 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha insistit aquest dimecres en l’aposta del govern valencià per un comerç “equilibrat, de proximitat, urbà, que reduïsca desplaçaments i, per tant, la petjada de carboni, amb una oferta local diferenciada, digitalitzada i innovadora”.

Així s’ha pronunciat en Les Corts davant la pregunta formulada pel diputat de Unides Podem Ferran Martínez, qui després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que anul·la l’informe del Consell que denegava en 2016 la proposta del Pla d’Actuació Territorial Estratègica (LLIGUE) ‘Port Mediterrani’ ha demanat conéixer quines mesures preveuen per a parar la construcció d’aquest centre comercial i “revertir la saturació de centres en la Comunitat Valenciana”.

Sobre aquest tema, ha apuntat que el Consell “treballa i continuarà treballant en la construcció d’un model de territori cohesionat, sostenible” i amb un model productiu que “respecte al medi ambient i la qualitat de vida de les persones” tant si són consumidors com a treballadores.

Després de subratllar que les ajudes al comerç només van destinades a les pimes, el conseller ha destacat que el seu compromís és garantir que l’activitat comercial amb impacte territorial es faça de manera “sostenible, equilibrada i coherent amb l’estructura territorial” de la regió.

A més de valorar la reforma de la Lotup per a recollir la funció social de l’urbanisme sostenible, ha assegurat que aquesta legislatura s’aprovarà el Pla Sectorial de Comerç (Patsecova) i en ell es definiran els criteris, directrius i orientacions territorials perquè l’ordenació comercial “es desenvolupe de manera coherent amb la planificació territorial”.

Per això, Climent ha indicat que “si hi ha un nou projecte de centre comercial haurà d’estar d’acord amb aquestes directrius”. Així mateix, ha apuntat que està treballant en una nova Llei de Comerç Sostenible.

Ferran Martínez ha urgit al Consell a passar “de les paraules als fets” i actuar perquè, al seu judici, el projecte Port Mediterrani “és incompatible amb la transició econòmica que la societat està demandant” i amb la declaració d’emergència climàtica.

“La Generalitat té marge d’actuació i cal esgotar les vies legals”, ha dit, per a demanar-li que “deixe clar que no es doblegarà ni a pressions ni a amenaces de cap multinacional, per molt poderosa que siga”, ja que per davant del seu benefici està “el nostre territori, les nostres petites empreses i l’interés general de la societat valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =