25n
25N
25N

Climent censura la política "improvisada" de Trump que afectarà exportacions valencianes de cítrics, vi i oli

Climent censura la política "improvisada" de Trump que afectarà exportacions valencianes de cítrics, vi i oli
03/10/2019 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha criticat aquest divendres la “política comercial improvisada” de la ‘Administració Trump’ davant l’anunci d’una nova pujada d’aranzels a productes europeus.

Segons el llistat publicat per l’Oficina Comercial, els aranzels dels cítrics, oli i vi pujaran un 25%, mesura que afectarà les exportacions de la Comunitat Valenciana que estaven tenint una “bona tendència”, com és el cas dels cítrics, que ha registrat un ascens del 63% en el període gener-juliol, així com al vi i a l’oli.

En paraules del conseller, el president dels Estats Units, Donald “Trump està gestionant des de les ocurrències i mirant-se el propi melic, la qual cosa genera una inestabilitat que no beneficia al món empresarial” i que en la Comunitat Valenciana afectarà les exportacions de cítrics, vins i oli.

“Som responsables de generar certa estabilitat en el món globalitzat en el qual vivim i que les empreses puguen consolidar-se sobre la base de certes regles que han de ser comunes a tot el món”, ha subratllat en un comunicat.

Davant aquesta situació, Climent ha garantit que la Conselleria “estarà ajudant el món empresarial i a les empreses exportadores amb una actitud proactiva, és a dir, treballant per a obrir nous mercats quan apareix un que no ens funciona bé”.

En aquest sentit, ha destacat que el Ivace compta amb “24 antenes en l’exterior amb cobertura en 35 mercats per a ajudar les empreses”. “Continuarem treballant per a veure com podem ajudar el sector i després farem lobby amb el Ministeri perquè ha de ser el Govern Central el que arribe a acords per a aconseguir que els nostres productes no es vegen llastrats per mesures com aquesta”, ha explicat.

PRODUCTES AFECTATS

Les partides concretes que podrien veure’s afectades per la pujada d’aranzels, a l’espera de rebre els llistats definitius, són el vi, amb exportacions valorades en 4,6 milions d’euros i un descens en el període gener-juliol del 22%; els cítrics, amb un valor exportat de 4,4 milions d’euros i un ascens del 63%.

També l’oli, que ha sigut exportat per valor d’1,1 milions d’euros, amb un ascens del 77,5%. Les olives apareixen també en la llista, amb un valor de 3’8 milions d’euros i un descens del 36%, així com les clòtxines, que han registrat un valor d’exportació de 2,4 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 69%.

EXPORTACIONS AGROALIMENTÀRIES ALS ESTATS UNITS

Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana als Estats Units han ascendit a 116,68 milions d’euros en el període gener-juliol de 2019, la qual cosa representa un increment del 22,24% respecte al mateix període de l’any anterior.

Per productes, se situen en primer lloc les conserves vegetals, amb un valor de 23 milions d’euros i un descens del 2,9% en aquest període. Els sucs i sucs se situen en segon lloc amb un valor de 22,6 milions d’euros i un ascens del 81% en el període analitzat.

Li segueixen les fruites amb 17,9 milions d’euros i un ascens del 73%. A continuació se situen els llegums, els peixos, els vins i begudes, els sucres i les conserves de carn o peix.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =