Es clausura el Fòrum Europeu sobre el Model de Desenvolupament Xinés

Guardar

La nau
La nau

La III edició del Fòrum Europeu sobre el Model de Desenvolupament Xinés ha abordat aquest dijous, 11 d'octubre, els principals desafiaments per a la Unió Europea i la Xina en qüestions polítiques i econòmiques, entre altres reptes, a l'Aula Magna de la Universitat de València. Durant la clausura, la regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha destacat «el vincle entre València i la Xina, que troben les seues arrels en un passat compartit al voltant de la Ruta de la Seda».

L'edil ha remarcat la voluntat que València continue presentant-se davant el país asiàtic com «un important aliat en aquest nou paradigma internacional». Per a l'Ajuntament de València, ha assegurat, «és un autèntic honor participar en l'acte de clausura d'aquest fòrum» organitzat per Casa Àsia i l'Acadèmia de Ciències Socials de la Xina.

Així mateix, la responsable de Turisme ha assenyalat el nou context global, «sovint descrit com a interdependent i complex, en el qual la percepció dels desafiaments presents i futurs és especialment rellevant». En aquest sentit, ha apuntat que, en aquest nou sistema internacional, «la Xina s'ha afermat com una de les potències mundials més importants en l'actualitat, i ha guanyat un major protagonisme internacionalment».

UN PASSAT COMPARTIT

En referència a la relació entre la ciutat i Àsia, Gómez ha recordat el «passat compartit» per la Xina i València al voltant de la Ruta de la Seda, «que es va convertir en el pont entre dos mons i va anar més enllà de la mera esfera comercial, ja que va representar un camí de difusió d'idees i coneixements en l'àmbit de la cultura i la ciència».

Per aquestes raons, ha asseverat, «l'Ajuntament, coneixedor d'aquest passat comú, té la voluntat de fomentar i promoure el desenvolupament de totes aquelles activitats institucionals, econòmiques, culturals i acadèmiques, que faciliten l'acostament entre la societat valenciana i la xinesa». En aquest sentit, ha recordat els agermanaments amb les ciutats de Guangzhou (2012) i Chengdu (2017), la Declaració d'intencions amb el municipi de Xian (2016), o els convenis de col·laboració signats entre aquesta casa consistorial i les institucions de Casa Àsia i Institut Confucio.

«Els vincles amb la Xina són una oportunitat per a projectar València; una ciutat amb més de vint segles d'història, amb un gran patrimoni històric i cultural i en una bona posició per a atraure inversions tant nacionals com internacionals», ha destacat la regidora.

Durant la seua intervenció, Sandra Gómez ha donat les gràcies a les entitats organitzadores i col·laboradores de la jornada, així com als professionals que han participat, «per enriquir-nos amb les seues idees, propostes, i perspectives sobre els reptes globals que el país asiàtic haurà d'afrontar en el futur, i el rol que tant Europa com la Xina hauran d'exercir en un context cada vegada més globalitzat».

Arxivat a:

Destacats