25n
25N
25N

L'Ajuntament clausura l'edició del Pla per a la Inserció Laboral

L'Ajuntament clausura l'edició del Pla per a la Inserció Laboral
14/12/2017 -

Un total de 373 usuaris i usuàries dels servicis que presta la regidoria d’Inserció Sociolaboral de l’Ajuntament de València han rebut aquesta setmana els seus diplomes per haver acabat amb èxit el pla d’inserció laboral municipal en competències bàsiques. Es tracta d’una acció destinada a la incorporació laboral i social que integra activitats de formació en competències bàsiques personals.

El programa ha comptat amb el finançament de 146.600 euros de la regidoria d’Inserció Sociolaboral, dirigida per Isabel Lozano, qui ha lliurat aquest matí els diplomes a les persones participants en un acte al qual també han pres la paraula alguns dels participants en el programa.

“El col·lectiu al qual està dirigit el programa té dificultats per accedir al mercat laboral per diversos aspectes, que poden ser socials, educatius, econòmics o laborals. Pel que des de la nostra regidoria, a més de seguir desenvolupant tots els recursos existents fins al moment per cobrir les mancances que presenta aquest col·lectiu, duem a terme és pla que pretén treballar amb ells la millora de la seua ocupabilitat per facilitar-los la integració i l’accés al mercat laboral, ja que per a molts és la via indispensable per tornar a sentir-se membres partícips de la societat”, ha dit Isabel Lozano, regidora d’Inserció Sociolaboral.

S’han desenvolupat 12 especialitats de tallers d’habilitats i competències bàsiques en les especialitats de “Accede 2017 (competències clau)”, “Cocínate”, “Corresponsabilidad en el hogar”, “Cósete”, “Cuida-de”, “Empodérate. Revisión y mantenimiento básico del vehículo”, “Hazte con València”, “Informatízate”, “Manicura y decoración de uñas”, “Mejora tu economía ahorrando”, “Reciclaje, reparaciones y transformación del hogar” y “Técnicas básicas de limpieza”.

Els tallers s’han adreçat a persones incloses en programes dels servicis socials que es troben en situació d’exclusió social i amb greus dificultats d’accés al mercat laboral i als recursos ordinaris de formació i ocupació. Tots ells persegueixen millorar competències personals relatives a activitats de la vida quotidiana i facilitar l’avanç de l’autonomia i independència personal i la seua integració social en l’entorn comunitari i el posterior accés a activitats de formació i d’ocupació, mitjançant accions d’informació i motivació, aprofitant l’experiència d’assistència al taller i l’apoderament aconseguit.

Finalment s’han lliurat un total de 373 diplomes per haver cursat els tallers, que han suposat un total de 1.500 hores impartides de formació. El pressupost total d’aquesta anualitat ha ascendit a 146.600 euros, un 37,27% del mateix (54.648’50 euros) s’ha destinat a ajuts per a l’alumnat: beques d’assistència diària entre 8 i 10 euros, segons hores de formació, i ajudes al transport.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =

bombers
Valencia activa