25n
25N
25N

Ciutat Vella ha perdut el 72% de places d'aparcament en superfície i perd ja altres 600 pel tancament dels pàrquings

Ciutat Vella ha perdut el 72% de places d'aparcament en superfície i perd ja altres 600 pel tancament dels pàrquings
02/11/2020 -

La falta d’aparcament en el centre de la ciutat √©s ja una realitat des que va arribar al Govern Rib√≥ i el PSOE, nom√©s els tres districtes de Ciutat Vella, L’Eixample i Extramurs del centre han perdut en aquest temps 4.259 places per a estacionar als seus carrers.

La portaveu del Grup Municipal Popular, Mar√≠a Jos√© Catal√°, ha assenyalat que “aix√≤ danya directament al comer√ß i l’hostaleria del centre de la ciutat, ja que s’uneix al tancament i l’eliminaci√≥ de trajectes de les l√≠nies de l’EMT que ja no arriben fins al centre”.

Per aix√≤, des del Grup Municipal Popular s’ha demanat “la reobertura com m√©s prompte millor del p√†rquing de Parcent i que no es tanque el p√†rquing de la pla√ßa de la Reina fins que no finalitze la campanya de Nadal i rebaixes. Aquests tancaments s√≥n una ma√ßada per als nostres comerciants i hostalers per la mala planificaci√≥ municipal. Tamb√© exigim que es treballe ja per la construcci√≥ de nous p√†rquing p√ļblics a la ciutat, especialment en zones com l’Albereda”.

Segons les dades del servei d’estad√≠stica municipal, l’any 2015, abans de l’arribada del Govern de Rib√≥ i PSOE al govern municipal, en el centre de la ciutat hi havia 65.454 places d’aparcament en superf√≠cie tant lliures com de l’ORA, mentre en 2019 es va tancar amb 54.925 places, s’han perdut 10.529 aparcaments el que significa un 16% menys. Cap dels 19 districtes de la ciutat ha incrementat el nombre de places d’aparcament i tan sols s’ha obert un p√†rquing p√ļblic en tota la ciutat.

El districte on les p√®rdues de zones d’aparcament s’ha agreujat √©s Ciutat Vella, que ha passat de disposar 822 en 2015 a les 232 places en 2019, una reducci√≥ de quasi 600 places el que significa un descens del 72%, la qual cosa fa quasi impossible aparcar en aquesta zona per a anar de compres o consumir en la seua oferta hostalera.

El seg√ľent districte on s’ha minvat un important nombre de places √©s l’Eixample que disposava de 5.748 en 2015 i ara disposa de 3.676, ha perdut 2.072 places, un minvament de 36%. I li segueix Extramurs que ha passat de les 6.376 places que tenia fa cinc anys a les 4.779 al tancament de l’any 2019, una reducci√≥ de 1.597 places el que representa un descens del 25%, s’ha perdut una de cada quatre.

I tamb√© El Pla del Real ha perdut 1.528 aparcaments als seus carrers, passant de les 6.201 de l’any 2015 a les 4.673, un descens del 25%. I altres districtes com Camins al Grau s’ha redu√Įt un 26% el nombre d’aparcaments el que significa 930 places menys, Patraix ha perdut 446 places o Jes√ļs amb 352 aparcaments menys, Campanar ha vist redu√Įda la possibilitat d’aparcar als seus carrers en 491 places menys.

Els p√†rquings p√ļblics es tanquen tamb√©

A m√©s, el centre de Val√®ncia ja ha perdut 250 places pel tancament aquest estiu del p√†rquing p√ļblic de la pla√ßa de Parcent, despr√©s del Mercat Central. Una nova pedra en el cam√≠ que no facilita les compres i el consum en el cor de la ciutat. “A les dificultats per a accedir s’ha unit una p√®rdua de places d’aparcament tant en superf√≠cie com en aparcaments p√ļblics, i aix√≤ no ajuda ni als nostres comerciants ni als nostres hostalers immersos en una crisi provocada per la COVID 19 i agreujada per la mala planificaci√≥ del Govern de Rib√≥ i PSOE”, va afegir Catal√°.

El tancament de l’aparcament de Parcent (250 places) pot coincidir amb el tancament del p√†rquing de la pla√ßa de la Reina (348 places) per a la seua reforma, la qual cosa deixar√† al centre de la ciutat amb prop de 600 places menys d’aparcaments p√ļblics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − onze =