25n
25N
25N

Les ciutats "Amigues de la Infància" comparteixen les seues experiències a Mislata

Les ciutats "Amigues de la Infància" comparteixen les seues experiències a Mislata
15/06/2017 -

A la Comunitat Valenciana hi ha sis ciutats que destaquen per les seues polítiques dirigides a la infància i l’adolescència. Són Mislata, Quart de Poblet, Torrent, Alzira, Sagunt i Morella, les que han aconseguit el segell d’Unicef com a ciutats “Amigues de la Infància”. I hi ha altres 32 que estan actualment en procés d’obtenir aquest reconeixement en la convocatòria del 2018.

Amb l’objectiu de compartir experiències, explicar a aquests municipis aspirants les seues polítiques d’infància i mostrar-los els seus consells de participació, el centre sociocultural La Fàbrica de Mislata acull durant hui i demà unes jornades tècniques de Ciutats Amigues de la Infància. En aquests dos dies, els professionals que s’encarreguen de dinamitzar la participació dels xiquets i joves en la vida dels seus respectius municipis, debatran a Mislata quines són les millors estratègies per a fer-ho.

La inauguració oficial de les jornades s’ha celebrat a les nou del matí i ha estat presidida per l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, l’alcalde de Torrent i el d’Alzira, Jesús Ros i Diego Gómez, el president d’UNICEF, Jorge Cardona, a més dels regidors d’Infància de Quart de Poblet i Sagunt. També han participat en l’acte els integrants del Consell Municipal d’Infància i Adolescència de Mislata.

Bielsa ha donat la benvinguda a la ciutat als tècnics participants en les jornades i ha defensat l’aposta per reconéixer als xiquets i als adolescents com a ciutadans de ple dret: “Els xiquets i les xiquetes no són ciutadans del futur sinó del present i tenen dret a participar en les decisions públiques com qualsevol altre ciutadà adult”. L’alcalde de Mislata ha animat a les ciutats aspirants al segell d’Unicef a lluitar per aconseguir-ho, assegurant que “els que estem ací sabem que açò no és solament un diploma, som conscients del treball que implica i la responsabilitat que tenim per a continuar amb les nostres polítiques d’infància”.

Per la seua banda, el president d’Unicef a la Comunitat Valenciana, organisme impulsor de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància, ha explicat que la seua comesa és “fer que les administracions garantisquen els drets del xiquet i promoguen polítiques d’infància i consells que permeten la participació dels joves”. A més, s’ha mostrat convençut que aquestes jornades tècniques ajudaran molt a les ciutats que estan en procés d’obtenció del segell a poder aconseguir-ho.

Durant la jornada de hui i la de demà se succeiran en La Fàbrica els tallers, ponències i dinàmiques relacionades amb la infància, entre les quals destaquen, per exemple, la intervenció del municipi balear de Santa Eulària des de Rius, a Eivissa, que explicarà la seua experiència com a CAI amb esment d’Excel·lència, o la de Rosa Molero, directora general d’Infància i Adolescència de la Generalitat, que explicarà demà com s’està elaborant la nova Llei Valenciana d’Infància i Adolescència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − dos =