25n
25N
25N

Ciutadans lamenta el "fort" increment de l'atur i exigeix un pla de xoc d'urgència

Ciutadans lamenta el "fort" increment de l'atur i exigeix un pla de xoc d'urgència
10/04/2021 -

El regidor de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València Rafa Pardo ha lamentat el “fort” increment de la desocupació interanual, amb un 41,13% més entre els joves i un 14,72% més d’atur femení. Així, ha exigit la posada en marxa d’un pla de xoc urgent per al foment de l’ocupació a la ciutat que “prioritze l’ocupació juvenil i el de majors de 50 anys”.

Pardo ha manifestat que “malgrat la lleugera millora del mes de març l’evolució interanual de l’atur resulta molt preocupant a la ciutat de València amb un increment clarament superior a l’experimentat en l’àmbit provincial, autonòmic i estatal”, ha indicat la formació en un comunicat.

En aquesta línia, l’edil ha subratllat que “en el balanç d’ús de l’any és molt preocupant que l’atur total haja pujat en 8.386 persones, la qual cosa representa un increment del 14,38%“. “Aquesta dada és superior al provincial, que se situa en el 10,24%, i a l’11,31% autonòmic i nacional”, ha postil·lat.

El regidor ha destacat “la pujada de l’atur juvenil en 1.677 joves, la qual cosa representa un 41,13%, dada molt superior al provincial del 32,22%, a l’autonòmic del 32,87% i al nacional del 24,42%”. D’aquesta manera, ha apuntat que succeeix “el mateix” amb l’atur femení, que en xifres interanuals ha pujat en 4.963 dones, la qual cosa representa un 14,72%. En canvi, en l’àmbit provincial ha augmentat un 11,79%; autonòmic, un 12,22%, i nacional, un 12,81%.

“És a dir, que a València la pèrdua de l’ocupació ha sigut major i més generalitzada i que l’esforç de l’Ajuntament hauria d’augmentar per a evitar el risc a enquistar-se”, ha declarat.

Així mateix, ha ressaltat que “els autònoms i pimes valencians necessiten que el seu ajuntament s’esforce i atraga el màxim d’ajudes estatals del fons estatal Covid-19 i que presente projectes als Fons Next Generation EU que atraguen inversions sostenibles a la ciutat”.

L’edil ha remarcat que “tant a la ciutat, com en la majoria dels barris, i malgrat la baixada de l’atur en tota Espanya, València presenta unes dades molt similars als del començament de 2021”. “Fins i tot hi ha barris de la ciutat molt poblats i amb risc alt de vulnerabilitat socioeconòmica com Sant Isidre, Vara de Quart, Safranar, Sant Marcel·lí, En Corts, Na Rovella, El Grau, la Malva-rosa, Albors, L’Amistat, Benicalap, els pobles de Castellar-L’Oliveral i La Torre, on l’atur ha pujat des del mes de gener”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =

museo prehistoria