25n
25N
25N

Cs considera un “frau” el nou pla d'infraestructures sanitàries i exigeix explicacions a Barceló en les Corts

Cs considera un “frau” el nou pla d'infraestructures sanitàries i exigeix explicacions a Barceló en les Corts
06/06/2021 -

Ciutadans (Cs) en les Corts valencianes ha exigit la compareixença de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, perquè done explicacions sobre el nou Pla d’Infraestructures Sanitàries que, en paraules del portaveu de Sanitat de Cs, Fernando Llopis, “és un frau” perquè “les obres plantejades són actuacions que van contemplant-se any rere any en els Pressupostos sense que s’hagen executat dins del termini i en la forma escaient”.

Llopis ha subratllat que “no és un pla d’estrenes d’infraestructura, sinó de reposicions” i ha criticat que “la consellera de Sanitat deia en la seua presentació, a so de bombo i platerets, que aquest pla és la continuïtat del qual es va començar a redactar l’any 2019 i que, amb l’arribada de la pandèmia havia quedat en l’oblit, quan la realitat és que les obres que contempla el nou projecte ja estaven en l’oblit anys abans”.

Ha posat com a exemples d’això a la província de Castelló, “el Centre de Salut de Vinaròs II o el Projecte d’ampliació de l’Hospital General”. A la província d’Alacant, segons ha assenyalat Llopis, el director general d’Infraestructures de la Conselleria destacava l’ampliació de l’Hospital de la Vila, pressupostat des de 2016 o la construcció del Centre de Salut de Rincón de Loix de Benidorm, els terrenys de la qual van ser cedits a Sanitat el mes de novembre de l’any 2017.
Respecte a la província de València, Llopis ha afirmat que l’actual reforma i ampliació que s’està duent a terme a l’Hospital Clínic porta pressupostada des de l’any 2016. També l’Hospital Militar de Mislata, les obres del qual va anunciar l’anterior consellera en 2016, així com les obres d’ampliació de l’Hospital Arnau de Vilanova. Pel que respecta als Centres de Salut, el Centre de Salut de València-Malilla, també anunciat pel director general d’infraestructures aquesta setmana, es va pressupostar en 2016 i ha continuat estant en els pressupostos cada any, “sense haver-se posat ni una sola rajola en cinc anys”.

“Volem que la consellera de Sanitat deixe d’evitar el control parlamentari i vinga a les Corts per a donar compte d’aquest pla com és la seua obligació en lloc de dedicar-se a fer actes institucionals, evitant el control i fiscalització de l’oposició parlamentària”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − un =