25n
25N
25N

El CIS pronostica una ampliació de La Nau amb Compromís com primera força

Vox seria la força menys votada amb representació i quedaria a 1,7 punts de no superar la barrera electoral i quedar fora de l’Ajuntament

El CIS pronostica una ampliació de La Nau amb Compromís com primera força
09/05/2019 -

Segons l’últim ‘macrobaròmetre preelectoral’ llançat pel Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), un 25,7% dels enquestats van afirmar que votaran a Compromís a València el pròxim 26 de maig.

Així, la formació valencianista avantatjaria en 8 punts a la formació que es troba en segona posició, el PSPV. El PP passaria a ser de primera força en les eleccions de 2015 a tercera amb un 14,4% dels vots. UP-EUPV seria la cinquena força amb un 6,7%.

Ciutadans, segons el CIS, creixeria d’una manera semblant a les eleccions a les Corts, per a situar-se darrere del PP amb l’11,9% d’escrutini. La formació ultradretana Vox, de la qual dependrien Català (PP) i Giner (Cs) per a formar govern, obté només un 3,3% dels vots i, per tant, no superaria la barrera electoral del 5%; quedaria fora de l’ajuntament valencià.

Si es recodifica la intenció -total del percentatge sobre els partits-, Compromís obté el 30,7%, PSPV el 21,1% i UP-EUPV el 6,7%. Entre la dreta, el PP obtindria el 17,1%, Ciutadans el 14,2 i Vox el 3,9%.

Amb aquestes dades, els blocs ideològics amb els principals partits no estarien equilibrats. L’esquerra guanyaria en vots a la dreta, un 59,9% enfront del 35,4%.

Traduït a escons la diferència s’accentuaria, perquè Vox no sumaria escons. Així, Compromís obtindria 13, PSPV 7 i UP-EUPV 8. El PP obtindria 6 i Ciutadans 5. En aquest cas, La Nau revalidaria i ampliaria la seua presència a l’ajuntament amb 22 escons enfront dels 11 de l’oposició.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =

museo prehistoria
museo prehistoria