caixa popular

La diversitat cinematogràfica arriba a València amb el cicle 'Cinema Mediterrani als Aragó'

Les projeccions d’aquest cicle de cinema tan sols costaran 3,50 euros en Aragó Cinema

La diversitat cinematogràfica arriba a València amb el cicle 'Cinema Mediterrani als Aragó'
31/05/2017 -

Aragó CinemaLa Fundació Assemblea de Ciutadans del Mediterrani (FACM), amb la col·laboració d’Aragó Cinema, ha presentat el cicle ‘Cinema Mediterrani als Aragó’, una proposta cultural, que pretén obrir una finestra permanent al cinema produït pels països mediterranis. Pel·lícules, curtmetratges, documentals o qualsevol altra producció cinematogràfica inèdita a València, i que reflectisca el gran treball que es realitza en tots aquests països, com Egipte o Algèria, malgrat les dificultats tant de la indústria del cinema, com a polítiques, que estan vivint.

A l’acte de presentació ha assistit el President de la FACM, Vicent Garcés, que ha explicat més detalls sobre aquesta gran iniciativa cultural. ‘El nostre objectiu és que aquest cicle de cinema siga permanent. De moment, començarem amb una projecció al mes, que serà cada últim dimecres, però la idea és anar incrementant les passades a dues o tres vegades al mes i, fins i tot, una vegada a la setmana. Aquesta idea va nàixer per a crear un punt de trobada entre els països del mediterrani, una finestra per a la producció audiovisual del mediterrani, oferint una programació de qualitat i, fins ara, desconeguda’.

Per la seua banda, Alicia Serrano, Responsable d’Aragó Cinema, també ha volgut expressar el seu entusiasme cap a aquest projecte. ‘Més enllà de la programació de cinema, en Aragó Cinema sempre hem sabut que volíem estar oberts a la ciutat. Per això, intentem dur a terme els projectes que ens proposen des de diferents associacions i entitats de València. No dubtem quan la Fundació Assemblea de Ciutadans del Mediterrani ens va proposar aquest cicle de cinema, i decidim col·laborar cedint la sala, però també donant-los difusió. El més interessant d’aquest projecte és la idea d’espai permanent, ja que els festivals són puntuals, però els valencians podran gaudir durant més temps d’aquesta programació tan interessant’.

La primera projecció del cicle ‘Cinema Mediterrani als Aragó’ serà aquesta vesprada, a les 19.00 hores, en la qual els espectadors podran deixar-se portar amb ‘Crónicas de mi aldea’, dirigida per Karim Traidia. Durant l’acte de presentació, el director ha explicat que aquesta pel·lícula autobiogràfica mostra tot el que va viure en el seu país d’origen, Algèria, quan es va produir la independència. Així mateix, Karim Traidia ha mostrat el seu amor pel cinema. ‘No puc fer una altra cosa que no siga cinema. Estime el cinema. És el lloc en el qual puc somiar, contar històries. El meu somni seria que aquesta pel·lícula es projectara en el llogaret on vaig nàixer, i que la gent la poguera veure amb els ulls d’un xiquet’.

Finalment, Samuel Serrano, Programador del cicle ‘Cinema Mediterrani als Aragó’ ha sigut l’encarregat de detallar què podran veure els espectadors. ‘Hem dividit la programació en blocs per a poder presentar el millor, ja que cercar pel·lícules inèdites, de qualitat i que promoguen un pont entre els països mediterranis no és una tasca senzilla. El primer bloc, que correspon als mesos de maig, juny i juliol, estarà destinat a la diversitat cultural mediterrània. Per això, comencem amb ‘Crónicas de mi aldea’, que mostra la revolució algeriana, i seguirem amb una projecció que ens mostrarà la situació en Palestina’.

Així mateix, ha afegit que ‘intentarem realitzar un cinema – fòrum, amb la presència dels directors de les projeccions o amb experts en la matèria, per a donar-li un plus a aquest cicle, sense oblidar-nos del plus de l’entrada, que només costa 3,50 euros’.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 18 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris