25n
25N
25N

Tancament de fronteres terrestres per a frenar l'expansió del Covid-19

Es permetrà l’entrada del transport de mercaderies per a garantir el proveïment

Tancament de fronteres terrestres per a frenar l'expansió del Covid-19
16/03/2020 -

El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska ha comparegut, aquesta vesprada, per a anunciar noves mesures amb l’únic objectiu de “doblegar la corba i frenar l’expansió del Covid-19, protegint la salut i la seguretat de la ciutadania”. Així, a partir d’aquesta mitjanit, es procedirà al tancament de fronteres terrestres espanyoles, permetent tan sols l’entrada a la ciutadania espanyola, residents, treballadors transfronterers o persones que acrediten causa de força major o una situació de necessitat.

Aquest restabliment dels controls a les fronteres terrestres espanyoles entrarà en funcionament a partir de les 00.00 hores. Així i tot, el ministre d’Interior sí que ha volgut puntualitzar que “no es prohibirà el pas al transport de mercaderies”, d’una banda, perquè continue l’activitat econòmica i, per un altre, per a garantir a la ciutadania el proveïment de productes.

Així mateix, es permetrà l’entrada a estrangers que formen part dels consolats, membres diplomàtics o altres organismes, sempre que la seua entrada estiga justificada per a l’acompliment de les seues funcions. Aquestes mesures, ha apuntat Fernando Grande-Marlaska, han sigut consensuades amb “els nostres socis europeus”.

Preguntat per la possibilitat de tancar també les fronteres aèries o marítimes, el ministre ha assenyalat que “s’estudiarà en funció de l’evolució del Covid-19”.

Aquest tancament de fronteres terrestres se suma a la resta d’iniciatives que va presentar ahir el ministre, com el reforç de la seguretat de les persones majors o la suspensió de les comunicacions ordinàries i els permisos d’eixida a les institucions penitenciàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 5 =

ccccinema
activem alfafar