25n
25N
25N

El tancament de 3.000 llits en hospitals a l'estiu "no és del tot cert"

El tancament de 3.000 llits en hospitals a l'estiu "no és del tot cert"
16/07/2019 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, ha assegurat aquest dimarts, durant la seua participació en els Desdejunis Sociosanitaris organitzats per Europa Press, que el tancament de 3.000 llits als hospitals de la Comunitat durant l’estiu “no és del tot cert”.

I és que, tal com ha explicat, no es poden sumar el tancament de llits de tots els mesos, ja que al juliol el percentatge és del quatre per cent, a l’agost del cinc per cent i al setembre del cinc i el sis per cent. La xifra total dels 3.000 llits –que en el seu moment va donar el sindicat d’Infermeria Satse– és “equívoca perquè cal pensar en els llits que es tanquen mes a mes”, ha dit.

En aquest sentit, Barceló ha explicat que els llits que es tanquen solen ser d’hospitals amb menys densitat de població durant l’època estival, moment en el qual s’aprofita per a fer obres i invertir en noves infraestructures. No obstant això, ha assegurat que quan hi ha un moment de necessitat i demanda, aquests llits s’obrin “immediatament” i es posen a la disposició dels ciutadans.

Així mateix, i preguntada per les llistes d’espera en la sanitat valenciana, la consellera ha recordat la posada en marxa de dues mesures per a intentar pal·liar la situació: l’autoconcert, que suposa realitzar intervencions quirúrgiques fóra de la jornada; i el pla de xoc, posat en marxa a l’inici de l’any, i que serà avaluat la setmana que ve per a conéixer les dificultats que actualment existeixen per a atendre els pacients.

L’objectiu principal per a la nostra Conselleria és reduir les llistes d’espera quirúrgiques, d’Atenció Primària, Especialitzada i d’Urgències. No existeix una única solució per a abordar-ho, si bé és necessari invertir més i incorporar noves places”, ha detallat Barceló.

D’altra banda, ha desgranat les principals mesures posades en marxa pel seu departament així com els principals reptes als quals s’enfronta el sistema sanitari, tant autònom com nacional.

Així, ha subratllat la importància d’abordar la cronicitat, ja que el 30 per cent de la ciutadania espanyola té una malaltia crònica; l’obesitat infantil; i la soledat en els majors, recordant que afecta la pèrdua cognitiva i empitjora les condicions vitals, emocionals i d’alimentació dels majors.

Al mateix temps, Barceló ha destacat la necessitat de reforçar els serveis d’Atenció Primària, modernitzar les infraestructures sanitàries, impulsar un Pacte d’Estat per la Ciència per a acostar a Espanya als nivells d’inversió dels països “més avançats” de la Unió Europea, augmentar el pressupost destinat a sanitat i implantar una central de compres de medicaments.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020