caixa popular

Cicle 'Cine i Educació en valors 2.0'

Cicle 'Cine i Educació en valors 2.0'
18/10/2017 -

Més de 4.600 alumnes i alumnes de València, i al voltant de 230 docents participaran, a partir del pròxim 23 d’octubre, en l’edició 2017-2018 del programa municipal “Cine i Educació en valors 2.0”, que du a terme la Regidoria de Sanitat a través del Pla Municipal de Drogodependències. El cicle està dirigit a escolars d’Educació Primària, Secundària i Batxillerat.

Els i les estudiants tindran l’oportunitat de gaudir de distintes pel·lícules especialment triades per la seua temàtica i propostes d’anàlisi, ja que, després del visionament en la sala de cine, treballaran en les aules amb el material didàctic que des del Pla Municipal li’ls facilita per a cada pel·lícula i cada curs. Durant el primer trimestre del curs escolar 2017/2018 es realitzaran un total de 10 projeccions, totes elles en les sales ABC Park de València.

El programa “Cine i Educació en Valors 2.0” forma part de les actuacions de prevenció escolar organitzades des del Pla Municipal de Drogodependències (PMD/UPCCA-Valencia) de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València, i es du a terme en col·laboració amb la FAD, Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció.

Per a això, s’ofereix una selecció de pel·lícules educatives dirigides a alumnes i alumnes de 6 a 18 anys. El programa consta de tres fases: la preparació de l’activitat en classe o previsionat; el visionament de la pel·lícula en sala; i el debat sobre els valors proposats en el film, que també s’efectua en les aules. “De tal manera –en paraules dels organitzadors- que l’activitat no es limita únicament a l’assistència dels alumnes al cine, sinó que es pretén que els siga d’utilitat per a aprofundir en el contingut i poder desenvolupar un pensament crític propi”.

La regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, ha explicat que el cine, “per la seua capacitat per a transmetre valors i models de referència i pel gran impacte emocional que genera en els espectadors pot ser una ferramenta preventiva de gran efectivitat, sempre que es compte amb la figura de les i els docents com a acompanyants en el procés d’aprenentatge i canalització dels valors, com és en aquest cas”.

Per tal de facilitar aquest treball, l’Ajuntament de València posa a disposició dels centres escolars material didàctic específic, tant per a professors com per a alumnes, la qual cosa els permet treballar en l’aula el que prèviament o posteriorment perceben la pantalla de la sala de cine.

Al llarg del primer trimestre del curs escolar 2017/2018 s’han programat en total deu projeccions que es consideren propícies per a inculcar els valors en els més jóvens. Les primeres passes, per a la població escolar de menor edat, seran els dies 23, 24 i 25 d’octubre, i la pel·lícula, “Zootròpolis”; mentre que per als alumnes de 12 a 18 anys s’ha triat el llargmetratge “Davall la mateixa estrela”, els dies 26 i 27 d’octubre.

Més avant es treballarà sobre el film “Inside Out (Del revés), els dies 13 i 14 de novembre, per a alumnes d’Educació Primària. I, finalment, els dies 15, 16 i 17 de novembre, la programació del primer trimestre del curs conclourà amb el visionament de la pel·lícula “Un monstre ve a veure’m”.

Els centres escolars interessats a obtenir informació sobre el programa “Cine i Educació en Valors 2.0” poden fer-ho en la pàgina web www.tutoriasenred.com.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats