caixa popular

La Diputació recolza la lluita contra la tracta de dones amb la projecció de ´Chicas nuevas 24 horas´

Isabel García: “Ens preocupa moltíssim que els joves vagen als prostíbuls com una diversió més”

La Diputació recolza la lluita contra la tracta de dones amb la projecció de ´Chicas nuevas 24 horas´
09/02/2018 -

L’àrea d’Igualtat de la Diputació de València, juntament amb les principals plataformes i entitats de l’àmbit de la Igualtat, ha organitzat la cinquena jornada Associa’t, en la qual s’ha projectat el documental ‘Chicas nuevas 24H’. La diputada d’Igualtat, Joventut i Esport, Isabel García, ha presidit un acte que pretén educar i sensibilitzar per a tenir un futur més igualitari.

La implicació de l’àrea d’Igualtat de la Diputació s’emmarca en la lluita contra la prostitució femenina com a forma de violència de gènere. Precisament d’aquesta implicació de la corporació per informar i sensibilitzar a la societat en matèria de desigualtat naix la iniciativa de projectar ‘Chicas nuevas 24h’. “El documental és dur, però tot el que mostra és la realitat, allò que no volem veure en moltes ocasions perquè ens dol”, afirma la diputada.

“Ens preocupa moltíssim que els joves vagen als prostíbuls com una diversió més. Cada vegada s’utilitzen més aquests llocs com a celebracions de comiats de fadrí o fins i tot per a acabar una nit de festa”, afirma García. “Molts d’aquests joves ni tan sols són conscients del que estan fent”, afig.

La directora, Mabel Lozano, adverteix que la prostitució està tan normalitzada en el nostre país que “ni tan sols hi ha una llei general contra la tracta, la qual cosa suposa que els casos acaben disseminats per diversos jutjats i que al final molts casos es perden”.

“Des d’iniciatives com la de la Diputació el que es fa és educar i sensibilitzar. Alguna cosa que a curt termini pot semblar costós, però que és realment el segur de cara a un futur més igualitari”, ha afegit la directora en aquest acte que ha tingut lloc en ADEIT, el centre de la Universitat en el qual Lozano ha pogut presentar, a més, el seu llibre ‘El proxeneta’.

A la jornada, que ha reunit a unes 200 persones, han assistit múltiples representants públics i entitats destacades en la lluita per la Igualtat, com la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano; la Fundació ANAR; l’Associació de Dones Progressistes; i les representants de la Càtedra d’Igualtat de la Universitat de València, Amparo Mañes i Julia Sevilla; entre unes altres.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − deu =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris