25n
Orgull
Orgull

Xefs cuinaran receptes històriques de la paella valenciana datades entre 1850 i 1950

Xefs cuinaran receptes històriques de la paella valenciana datades entre 1850 i 1950
19/08/2019 -

Llom de porc, salsitxes, pésols, caragols o anguiles són alguns dels ingredients que apareixen en receptes històriques –datades entre 1850 i 1950– de l”arròs a la valenciana’ o ‘paella’, el tradicional plat que s’ha anat adaptant als temps fins a configurar la seua fórmula actual.

Amb l’objectiu de donar a conéixer la història d’aquest patrimoni gastronòmic, el pròxim 27 d’agost se celebrarà en el Tancat L’Estell del Palmar la Trobada de la paella històrica valenciana.

La iniciativa, impulsada pel ‘Locosxlapaella’, té l’objectiu de donar a conéixer, “de la mà de grans xefs de prestigi, aquest plat universal valencià des d’una perspectiva diferent de la que es coneix en l’actualitat”.

Així, durant l’acte s’elaboraran els següents plats: Paella a la valenciana (paella), de 1857; les tres paelles de Donya Emilia, de 1913; la recepta d’un manuscrit de principis del segle XIX “paella valenciana” i la de l’Associació d’Exportadors d’arròs d’Espanya, de 1933.

Tres de les paelles es cuinaran a llenya i una a gas i s’explicarà el perquè de cadascun dels ingredients que s’utilitzaven en aquestes paelles, avancen els impulsors de la cita.

La proposta –en la qual col·laboren Arròs Tartana, Ecopaella, Concurs paella de la Valldigna i Safrà Desbrín– vol desgranar “la vertadera història de la paella valenciana i la seua recepta, des dels seus començaments” analitzant l’etapa que va des de 1850 a 1950.

Al llarg d’aqueixa etapa es troben, d’una banda, els primers escrits de la recepta de la paella o arròs a la valenciana i, d’un altre, els moments clau que marquen la diferència entre l’antiga i la nova paella, procés que culmina amb la desaparició d’ingredients que ja no integraran la “vertadera recepta de la paella”, conclouen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − dos =