25n
Orgull
Orgull

CESM-CV afirma que urgències de zones rurals "han de tancar" quan el metge acudeix a una visita domiciliària

Arxiu

CESM-CV afirma que urgències de zones rurals "han de tancar" quan el metge acudeix a una visita domiciliària
26/08/2019 -

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) ha criticat que “alguns Punts d’Atenció Continuada (PAC) de les zones rurals s’estan veient obligats aquest estiu a tancar quan el metge ha d’acudir a una urgència domiciliària a causa de la falta de substituts”.

L’entitat explica, a través d’un comunicat, que “durant l’horari d’urgències, és a dir, a partir de les 15.00 hores entre setmana i les 00.00 hores els diumenges i festius, alguns PAC només compten amb un metge i una infermera”.

Així, “si han de traslladar-se a una visita domiciliària “es veuen obligats a tancar, i si hi ha algun pacient esperant dins, se li indica que ha d’abandonar el centre de salut fins que torne perquè ha de tancar-lo, ja que no hi ha personal que es quede vigilant-ho”, lamenta el Comité Executiu de CESM-CV.

Aquesta situació, apunten, s’està donant en diferents zones d’interior de la província d’Alacant, en poblacions com Agost, el Pinós, Saix, Onil, Muro i Banyeres. També a la província de València, per exemple, a la comarca del Racó d’Ademús.

“La falta de substitució de metges rurals ha portat al fet que només hi haja un facultatiu en alguns Punts d’Atenció Continuada i que, davant qualsevol eixida urgent domiciliària, no li quede més remei que tancar les instal·lacions fins que torne de l’atenció domiciliària”, asseveren les mateixes fonts.

El Sindicat Mèdic lamenta que, de nou, es produeix “una situació que comporta una reducció de la qualitat assistencial”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + cinc =