25n
25N
25N

La 134 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música de València s'ajorna a 2022

La 134 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música de València s'ajorna a 2022
01/02/2021 -

La 134 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música (CIBM) de València s’ha ajornat, previsiblement, per l’any vinent. Ho ha anunciat hui la regidora de Cultura, Glòria Tello, després de reunir-se amb el Comité Organitzador d’aquesta trobada musical i avaluar les opcions per a celebrar-la enguany davant la situació actual generada per la pandèmia. S’ha decidit per unanimitat i s’oferirà participar en les bandes que prèviament comptaven amb plaça confirmada”, ha informat la responsable municipal.

“Aquesta difícil decisió ha estat presa després d’una profunda deliberació, motivada per una causa de força major: el coronavirus”, ha afegit la regidora en recordar que “el caràcter internacional d’este certamen és inqüestionable”.

Glòria Tello ha explicat que “un certamen d’aquestes dimensions requereix desplaçar a nombroses persones de tot el món fins a la ciutat de València”, i ha recordat “l’elevada quantitat de músics que participen en les categories superiors -com passa en les seccions Primera i d’Honor amb un nombre de músics que pot arribar des dels 110 als 140 músics respectivament-“, per concloure que la celebració del certamen “no és viable logísticament”. “A més, en la situació actual de pandèmia mundial, les bandes estrangeres han de planificar amb molta antelació els seus viatges, i pateixen la mateixa incertesa en els seus països que les bandes nacionals i valencianes”, ha afegit.

D’altra banda, la regidora s’ha fet ressò del suport de Comité Organitzador “per a totes les persones que ho està passant malament en aquests difícils moments”. “És temps de ser responsables i realistes. Per tant, malgrat la il·lusió que es guardava per a enguany, el Comité Organitzador se centrarà en l’organització de l’esdeveniment en 2022, amb l’esperança que, per a llavors, la situació hi haja millora”, ha afirmat.

No obstant això, ha conclòs Glòria Tello, “el Comité Organitzador no descarta organitzar alguna activitat paral·lela d’acord amb l’evolució de la pandèmia, i ho comunicarà, tan prompte com la situació sanitària es normalitze”. Així, ha resolt: “la 134a edició, malgrat que es farà de pregar, complirà totes les expectatives del públic, i honrarà més que mai la meravellosa cultura musical valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − dotze =