25n
25N
25N

La Unió Musical de Llanera de Ranes guanya el III Certamen de Bandes de Música Vila de Catarroja

La Unió Musical de Llanera de Ranes guanya el III Certamen de Bandes de Música Vila de Catarroja
30/10/2017 -

El diumenge 29 d’octubre es va celebrar la III edició del Certamen de Bandes de Música Vila de Catarroja, un esdeveniment amb el propòsit de “promoure i impulsar la cultura musical mitjançant el suport a les bandes de música no professionals”, segons s’especificava a les bases.

Nou bandes de diferents comunitats autònomes es presentaren al certamen d’enguany, però van ser la Unió Musical de Llanera de Ranes, la Unió Musical de Mislata i el Centre Artístic Musical de Montcada les seleccionades per a competir al certamen, resultat d’un sorteig que es va realitzar al mes de juliol. Segons va explicar Lluís Marzal, reconegut percussionista catarrogí, les finalistes van ser “tres bandes amb molta projecció, que veuen el certamen com una ocasió d’engrandir-se”.

Al certamen, celebrat al Teatre Auditori de Catarroja en dues sessions dividides en matí i vesprada, les tres bandes van interpretar tres obres diferents. Primer, van interpretar un pasdoble de lliure elecció, no puntuable. A continuació van interpretar l’obra obligatòria elegida pel jurat. Aquesta va ser ‘Dia de pasqua a Catarroja’ del músic catarrogí José Manuel Izquierdo, “l’obra més coneguda del músic que parla de l’ambient festiu dels dies de pasqua” segons Lluís Marzal. Finalment van interpretar una tercera obra, de lliure elecció, on les bandes van tindre l’oportunitat de mostrar tota la seua capacitat musical.

Després de l’actuació de les tres bandes finalistes, el certamen va clausurar-se amb la interpretació de la Societat Musical l’Artesana de Catarroja, banda convidada. La banda dirigida per Salvador Peris Dosaigües no entrava a concurs, però igualment van fer gaudir a tots els assistents de la seua música.

Resultat de la competició

El jurat, compost per Francisco Zacarés Fort, Miguel Ángel Navarro Gimeno i Amparo Edo Biol, tots músics de reconegut prestigi, i l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, que ostentava la presidència, però sense vot, van declarar que “ha sigut una difícil decisió, ja que el nivell ha sigut alt i les tres bandes han estat molt igualades”.

Finalment, decidiren atorgar per unanimitat el primer premi, de 6.000 euros, a la Unió Musical de Llanera de Ranes amb un total de 232 punts. D’altra banda, el segon premi 3.500 euros, va ser per la Unió Musical de Mislata amb 226 punts, i el tercer, de 2.000 euros, per al Centre Artístic Musical de Moncada amb 194 punts.

La popularitat i el prestigi del Certamen ‘Vila de Catarroja’ és cada vegada major “perquè les coses estan fent-se bé, amb serietat i claredat”, destacà el membre del jurat Miguel Ángel Navarro. També confessà que li encantaria que el certamen tinguera continuïtat perquè “és bo per a la música, bo per al poble i bo per a la gent jove”.

L’alcalde de Catarroja i regidor de Cultura, Jesús Monzó ha destacat “l’aposta decidida de l’Ajuntament per les bandes d’estos pobles i per convertir la localitat en un referent cultural i musical a tot l’estat espanyol”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 6 =