25n
25N
25N

Vora 2.900 parelles reproductores d'aus al Racó de l'Olla

Compta amb la major colònia de Gavina capnegra de la Península Ibèrica

Vora 2.900 parelles reproductores d'aus al Racó de l'Olla
10/11/2019 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que el Racó de l’Olla és “una de les zones d’especial protecció pel seu alt valor ecològic”. El cens d’aus aquàtiques que realitza personal tècnic especialista del Servei Devesa-Albufera és una de les iniciatives que l’Ajuntament està desenvolupant per conservar i posar en valor el Parc Natural.

La brigada tècnica de Conservació dels Ambients Aquàtics del Servei Devesa-Albufera ha censat 2.891 parelles reproductores d’aus al Racó de l’Olla. Espècies com ara el curroc, el xatrac becllarg, el collverd o la rosseta, són algunes de les que nidifiquen a esta reserva natural. Cal destacar les 510 parelles reproductores de gavina capnegra que són ara per ara la major colònia registrada en la Península.

El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que el Racó de l’Olla és “una de les zones d’especial protecció perquè és un punt clau de biodiversitat de tot el Parc Natural i per això la cuidem tant”. Campillo ha fet una crida a la població perquè conega “una de les joies de l’Albufera”. “Volem posar en valor tota esta biodiversitat per això l’Ajuntament ha disposat d’itineraris explicatius per poder gaudir i conèixer este patrimoni natural de tots els valencians i valencianes”.

El Racó de l’Olla és el centre d’interpretació del Parc Natural gestionat per la Generalitat. El cens d’aus aquàtiques és una de les actuacions que l’Ajuntament està posant en marxa des del Servei de Devesa-Albufera per la conservació d’este entorn natural. També destaca el condicionament d’un dipòsit d’emmagatzematge estanc per a aigües residuals en el centre de visitants del Racó de l’Olla; la restauració de la Platja del Camí Vell; l’elaboració de panells explicatius; el projecte de restauració de riba en el talús de Les Quadres; la reparació, manteniment i conservació de l’estació meteorològica i SAI del Centre d’Informació; la restauració dels illots de terra; i el manteniment dels vials de servici.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =

CCCC
activem alfafar