25n
Orgull
Orgull

La ceràmica de Manises ha estat present al Museu de Disseny de Barcelona

La ceràmica de Manises ha estat present al Museu de Disseny de Barcelona
09/04/2019 -

El Museu de Ceràmica de Manises ha participat en l’exposició “El boom de la publicitat, Reclams de llauna, cartó i rajola“, organitzada i acollida pel Museu de Disseny de Barcelona que ha tingut lloc del mes de desembre de 2018 fins al 31 de març i la qual han visitat 42.787 persones. Aquesta iniciativa ha estat emmarcada al cicle d’activitats organitzat amb motiu del 50 aniversari del MCM, amb l’objectiu de que la ceràmica manisera traspasse fronteres.

Les peces prestades temporalment pel MCM són una selecció de cartells publicitaris ceràmics de principis del segle passat, quan la publicitat necessitava trobar noves maneres de fer-se present, d’ocupar espais als quals no cabia un cartell i oferir una perdurabilitat davant de les inclemències meteorològiques. “El boom de la publicitat” ha permés descobrir com la publicitat, en aquells anys, va fer un pas endavant buscant estratègies per a convéncer el client. A més d’una exposició retro, ha sigut una oportunitat de descobrir el talent de cada moment, com és el cas de la tècnica del tubat que perfila els colors i dóna relleu a les ceràmiques.

La tècnica del Museu de Ceràmica de Manises, Sara Blanes, ha afirmat que la promoció i difusió dels fons del museu “ofereix l’oportunitat d’un major coneixement de les col·leccions del MCM, posa de manifest la qualitat dels seus fons i convida al públic a un coneixement més directe de la institució” .

Segons el regidor de Promoció de la Ceràmica de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant, «és important que la nostra ceràmica estiga present en projectes com aquest, ja que és una oportunitat de donar-la a conéixer i fer-la arribar a un públic més ampli».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 8 =