25n
25N
25N

Els centres educatius de Mislata, preparats per a una tornada a escola segura

Tots els col·legis han adoptat mesures de seguretat, protecció i higiene i adaptat les seues instal·lacions a la normativa vigent

Els centres educatius de Mislata, preparats per a una tornada a escola segura
02/09/2020 -

Dilluns que ve 7 de setembre comença el curs escolar, en esta ocasió marcat completament per la crisi sanitària provocada per la Covid-19. És per això que, tant el consistori com tots els centres educatius de la ciutat, han estat realitzant actuacions i treballant durant l’estiu en els protocols i en les mesures a adoptar perquè l’inici del curs siga segur, i així poder complir amb les instruccions de la Conselleria d’Educació.

Per al alcalde Carlos F. Bielsa: “Iniciem el curs amb totes les mesures de prevenció sanitàries per a garantir la seguretat i evitar possibles rebrots a Mislata; i continuarem apel·lant a la responsabilitat, tant la de les famílies com dels professionals per a aconseguir completar este curs escolar; perquè l’educació presencial és fonamental per a la formació dels més xicotets”.

Entre les mesures adoptades per part de l’Ajuntament, s’ha triplicat el servei de neteja en els centres amb la condició que durant la jornada es produïsquen diverses desinfeccions i evitar així situacions de risc enfront del virus; s’han instal·lat dispensadors de gel, papereres i portatovalletes en tots els banys dels centres públics per a assegurar una correcta higiene de mans; s’han cedit espais públics perquè els instituts que no tenien suficient espai per a realitzar classes presencials puguen dur-les a terme complint les mesures de seguretat i distància, com les instal·lacions del Centre Sociocultural La Fàbrica a l’IES Molí del Sol; es manté el servei del PMIE (Programa Municipal d’Integració Educativa) amb l’objectiu de donar major suport a alumnat, docents i famílies en situació de risc; i es repartiran mascaretes infantils a les portes dels col·legis.

D’altra banda, ha sigut també necessari realitzar algunes obres i reformes en alguns centres per a adaptar-se a la nova situació. Unes intervencions dutes a terme amb recursos municipals i amb el pla Edificant. S’han reformat banys, ampliat menjadors escolars, transformat espais en sales multifuncionals, pintat aules, així com la instal·lació de pèrgoles d’ombra, la repavimentació de patis i altres obres menors.

A més, la Conselleria d’Educació ha dotat a Mislata amb recursos extraordinaris per a afrontar este nou curs. D’una banda, ha augmentat el número de personal docent per als diferents centres educatius, i per una altra, ha assignat un total de 202.850 € en concepte de despeses de funcionament per la Covid-19 i per a l’organització d’activitats extraescolars.

Part d’eixos recursos econòmics seran utilitzats per l’Ajuntament per a posar en marxa el servei ‘Connectats’, a través del qual els i les adolescents que estiguen obligats a fer classes semipresencials puguen acudir els dies que s’hagen de quedar a casa als centres juvenils, on un educador els ajudarà a organitzar les seues tasques i a no perdre el ritme de les classes, evitant així situacions de fracàs escolar.

Pel que respecta a les normes de funcionament i a l’inici del curs, entre altres, cada centre decidirà com escalonar l’entrada del seu alumnat entre els dies 7 i 11 de setembre, així com també escalonarà les hores de pati perquè hi haja els mínims contactes entre l’alumnat de diverses classes. Es procedirà a la ventilació natural de les aules, es fomentarà la rentada de mans diverses vegades al dia, es prendrà la temperatura a tot l’alumnat abans d’entrar al centre i els xiquets i xiquetes majors de 6 anys hauran de portar mascareta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 19 =