25n
Orgull
Orgull

Així treballa el Centre de Gestió de Trànsit de València: 756 càmeres i 3.000 detectors per a gestionar la mobilitat

Així treballa el Centre de Gestió de Trànsit de València: 756 càmeres i 3.000 detectors per a gestionar la mobilitat
24/08/2018 -

El Centre de Gestió de Trànsit, ubicat a l’edifici municipal de Tabacalera, compta amb 756 càmeres, instal·lades en diferents punts de la ciutat, i 3.000 sensors que, ubicats tant a les vies principals com a les secundàries, donen informació del nombre de vehicles que hi passen. Este servici de l’Ajuntament està obert durant les 24 hores de tots els dies per tal de, com ha informat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, «optimitzar les condicions de la circulació dels i les usuàries de la via pública».

0824 Centre Gestió Trànsit IIL’objectiu d’este centre, que està en contacte continu amb tots els agents implicats amb la mobilitat, com ara els mitjans de transport col·lectiu o la policia local, és regular el trànsit en temps real i reduir l’impacte de qualsevol incidència. Amb este fi controla i regula, per exemple, l’estat dels semàfors per a adequar-los a les condicions de les vies. «I en cas de ser necessari, modifica els temps dels colors d’estos dispositius i sincronitza els uns amb els altres», ha explicat.

El regidor ha destacat hui el treball d’este servici que està a l’accés de la ciutadania a través de la web de Mobilitat Sostenible, on tothora es pot consultar l’estat del trànsit. De fet, en este mitjà es troben mapes amb llegenda que determina si a la via seleccionada hi ha fluïdesa o congestió, així com si el trànsit és dens o està tallat. En la web també es troben plànols amb les càmeres esmentades que, a més d’oferir informació als tècnics municipals, capten imatges de la ciutat que actualitzen automàticament, cada 15 minuts, l’estat del trànsit rodat i de vianants.

En este sentit, l’edil ha recordat el treball desenvolupat pel Govern de la Nau «per a conscienciar la població que les accions de mobilitat han de beneficiar tant els vehicles com les persones». I en este marc, el Centre de Gestió de Trànsit rep cada dimecres visites guiades de centres educatius interessats a conéixer la gestió de la mobilitat urbana i el pla de seguretat viària de la ciutat.

Giuseppe Grezzi, que ha aclarit que este pla va ser aprovat en el Ple de juny, «per a implantar una sèrie de mesures que totes les regidories han d’implementar en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit (DGT) per a reduir el risc d’atropellament de vianants i ciclistes, així com els accidents de trànsit en interseccions o amb vehicles de dos rodes implicats», ha afegit que el document esmentat també està a l’abast de tothom en la web, així com la normativa (ordenances i reglament) que afecten la circulació i aparcaments a la ciutat.

Finalment, el regidor s’ha fet ressò d’algunes de les preguntes més freqüents que es registren al Centre de Gestió de Trànsit. «La intensitat del trànsit de les vies, que es pot consultar en l’apartat “Mapes” de la web de Mobilitat, l’afecció d’esdeveniments previstos a la ciutat, que es poden consultar a l’apartat “La ciutat” o “L’Agenda” del portal de l’Ajuntament, o la possibilitat d’accedir a determinades imatges, que s’ha de sol·licitar a través dels registres municipals, són qüestions recurrents», ha concretat el regidor, que també ha invitat la ciutadania a seguir les xarxes socials de Mobilitat (Twitter i Facebook) «per a estar informat de qualsevol canvi o incidència que afecten la mobilitat».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =