25n
25N
25N

Benicalap ja compta amb un centre per impulsar l'emprenedoria social

Benicalap ja compta amb un centre per impulsar l'emprenedoria social
09/01/2019 -

El projecte COSIE, una incubadora d’empreses emprenedores posada en marxa per l’agència d’ocupació València Activa en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València, ja compta amb un espai en el barri de Benicalap. La regidora d’Ocupació, Sandra Gómez, ha visitat la seu i ha destacat que amb aquesta iniciativa, en la qual participen 80 persones amb edats compreses entre els 24 i 58 anys, «donem un nou impuls en el suport a la creació i consolidació de xicotetes i mitjanes empreses».

«CO-CREA-TE és una iniciativa que hem impulsat des de València Activa i la Universitat Politècnica dins del barri de Benicalap. Volem que València siga una ciutat innovadora on no existisquen els límits per a les bones idees, però també una ciutat on el treball en l’àmbit de la innovació i la creació arribe a tots els barris», ha assegurat Sandra Gómez en relació a aquest centre orientat a l’emprenedoria social «que reuneix més de 80 persones per a desenvolupar projectes que milloraran la vida a València. El que pretenem, a més, és donar una oportunitat a ciutadans i ciutadanes que busquen poder dur a terme una iniciativa que els permeta complir els seus somnis».

La regidora ha estat acompanyada per José Millet, vicerector d’Emprenedoria i Ocupació de la UPV, en l’acte d’obertura oficial del centre finançat amb fons europeus dins del projecte COSIE, que utilitza «una metodologia innovadora basada en la co-creació, cada vegada més necessària en el nou model de societat cap al qual estem avançant». En aquest nou espai per a l’emprenedoria social es treballaran inicialment 61 projectes individuals i col·lectius.

Les idees de negoci que plantegen estos projectes es troben en diferents graus de consolidació i abasten diferents sectors i diferents branques d’activitat, com el blockchain, calçat, fabricació de bicicletes i patinets, disseny gràfic, artesania, moda, fisioteràpia i educació. Les persones que assisteixen al centre compten amb l’assessorament de tres tècnics de l’Ajuntament de València i un de la UPV.

De les 80 persones participants, el 80% es troba en situació de cerca d’ocupació. En aquest projecte es potenciarà la cooperació entre ells i elles, generant sinergies i facilitant que els usuaris i usuàries s’unisquen per a desenvolupar les seues idees de negoci. Sandra Gómez ha indicat que «en aquest espai es posa especial atenció en la mentorizació especialitzada (acompanyament durant el procés de creació), que els permeta no solament crear un negoci d’una forma més sòlida i ràpida, sinó també guiar-los durant les primeres fases de consolidació d’aquest».

També ha insistit Sandra Gómez que l’elecció de Benicalap per a situar-lo, en un local de 400 metres quadrats al carrer de la Berbena, respon a una voluntat de «dinamitzar els barris i portar-los la innovació perquè el talent fluïsca per tota València». José Millet, per part seua, ha insistit en el gran esforç realitzat per a posar en marxa un centre «al qual haurem de traure-li el màxim partit perquè contribuïsca al fet que tinguem una societat més avançada».

Sandra Gómez ha reivindicat la col·laboració i cooperació entre diferents entitats per a optimitzar els recursos de les persones emprenedores i ha recordat que «des de l’Ajuntament sempre se’ls brindarà l’ajuda que necessiten per a llançar i consolidar les seues idees de negocis, sobretot aquelles que generen valor per a la societat. Tots podem generar les millors idees que puguen impulsar la ciutat de València i millorar la vida dels ciutadans.

El Projecte COSIE és finançat per la Unió Europea a través del programa Horizon 2020. València Activa, que gestiona 247.500 euros d’aquest projecte europeu, s’encarrega d’implantar a la ciutat un model de formació dinàmic i participatiu per a fomentar el treball cooperatiu en grup, amb la finalitat d’introduir la co-creació en els servicis de suport a emprenedors i emprenedores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + dotze =