25n
25N
25N

El Centre d'Art Hortensia Herrero de València comença les obres de rehabilitació de les futures oficines

El Centre d'Art Hortensia Herrero de València comença les obres de rehabilitació de les futures oficines
07/06/2021 -

El Centre d’Art Hortensia Herrero comença les obres de rehabilitació dels dos immobles que albergaran les futures oficines del museu. Es tracta de dos habitatges confrontants amb el palau Valeriola situades al carrer de la Mar de València, en el centre històric de València, que compten amb una superfície total de 511 metres quadrats.

L’estudi d’arquitectura ERRA, responsable de la restauració del Centre d’Art, també escometrà els treballs de reforma d’aquests immobles, en col·laboració amb la Fundació Hortensia Herrero. El projecte té com a objectiu “recuperar el seu valor històric i patrimonial i contempla la consolidació dels forjats i dels murs, abans d’escometre els revestiments, rematades i instal·lació del mobiliari i equipament”, destaca l’entitat a través d’un comunicat.

Els locals conserven importants elements pictòrics decoratius que es valoraran. La pintura ornamental més important és un fingit arquitectònic en parets i sostre que reprodueix el mite de *Gaia i que, malgrat les diferents remodelacions que ha patit, s’ha mantingut en un bon estat de conservació, detallen.

També compten en el seu interior amb paviments Nolla, un gres ceràmic amb tessel·les de colors de formes geomètriques, característic de les cases i palauets modernistes valencians des de finals del segle XIX fins a 1940.

Les futures oficines del Centre d’Art Hortensia Herrero estan situades en un edifici de planta irregular que data d’entre 1870 i 1930. Presenta quatre draps de façana amb un llenguatge eclèctic, caracteritzat per una composició tripartida diferenciant base, cos i rematada, i altres elements decoratius com a recércols, motlures més elaborades, impostes i mènsules sota els balcons.

El cos excel·lent sobre el carrer de la Mar està presidit per un gran mirador d’obra que abasta les dues plantes principals i que incorpora la mateixa decoració de baixos relleus al·lusius al comerç que les llindes dels balcons d’aquestes plantes.

SALA DEL SILENCI SENSE TELÈFONS MÒBILS
Els dos immobles que albergaran les oficines del Centre d’Art Hortensia Herrero estan dividits entre la *entreplanta i la planta primera. La sala principal està distribuïda en dues “open spaces”, zona de reunions, àrea de serveis i una sala del silenci, un espai sense accés als telèfons mòbils per a facilitar la concentració. La *entreplanta compta amb més espais oberts de treball i sales de magatzem, manteniment i gestió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 9 =