25n
25N
25N

El Centre del Carme estrena una nova entrada mentre remodela la principal

El Centre del Carme estrena una nova entrada mentre remodela la principal
04/08/2020 -

El Centre del Carme de València està fent una sèrie d’obres i remodelacions en els seus espais que des d’aquest dilluns afecten la seua entrada. Per això, s’ha establit una nova (també al carrer Museu, en l’edifici d’Arts i Oficis) que ha sigut “condicionada i dissenyada seguint la nova filosofia de modernitat del centre” per a convertir-la en “un espai més d’ús” que podria utilitzar-se en un futur.

Així ho han explicat a Europa Press des del centre cultural, que està renovant, a més de l’entrada, la Sala Capitular, que passarà a acollir la cafeteria; i elements com la façana del claustre gòtic i l’escala barroca.

Les obres van començar l’1 de juliol i afecten la cafeteria, llibreria i recepció de visitants, així com la Sala Goerlich-Ferreres on també es modificarà la rampa d’accés a Ferreres per a la construcció d’una nova que millore l’accessibilitat dels i les visitants.

La novetat més evident és el canvi d’entrada, que s’ha desplaçat uns metres i ara es troba a l’altre costat de la pancarta “Ens declarem en estat d’emergència climàtica”. Aquest accés ja va ser utilitzat entre 2009 i 2011 durant la IV fase de rehabilitació del Centre del Carme. Llavors “el centre no gaudia de l’autonomia que té actualment i el seu projecte era diferent”, han explicat.

Des d’aquesta porta, s’accedeix primer al claustre renaixentista i, des d’ací, a totes les sales d’exposicions del Centre del Carme, també al seu claustre gòtic on actualment s’està gaudint del programa de cinema ‘De què riuen a Europa?’ (fins al 8 d’agost).

“Combinant els colors corporatius del CCCC, l’entrada ha sigut condicionada i dissenyada seguint la nova filosofia de modernitat i accessibilitat del centre de cultura contemporània. Compta amb tots els serveis d’atenció als públics, venda de catàlegs i marxandatge i així com amb les mesures de seguretat que marquen les autoritats sanitàries contra la Covid-19”, han detallat.

Mentrestant, en l’entrada principal, més pròxima a la Plaça del Carme, es redistribuiran els espais “dotant-los de zones clarament diferenciades”: una recepció en la qual estarà el personal d’informació i un taulell on el visitant podrà trobar informació amb una sèrie de mostraris en el qual s’exposen cartells i llibres de les exposicions del moment o altres anteriors, així com informació dels esdeveniments i exposicions actuals.

Igualment, una pantalla de leds en el mur frontal a l’accés emetrà o projectarà informació dels esdeveniments actuals o futures exposicions, així com informació de la vida cultural o artistes en relació amb el Centre del Carme. També hi haurà una zona de botiga de catàlegs, llibres d’exposicions, independent de la zona d’accés al centre.

AULA CAPITULAR I SALES GOERLICH-FERRERES

L’altre espai tancat actualment és l’aula capitular, a la qual s’accedia des del claustre gòtic i que actualment acollia presentacions i rodes de premsa.

Ara se situarà la cafeteria en aquest espai, que comptarà amb una terrassa exterior en el claustre gòtic. A l’Aula Capitular, es projecta un “espai neutre en el qual els elements i l’arquitectura siguen els protagonistes”. L’obra inclou la realització de banys que quedaran enfrontats a l’eixida del pati exterior que queda darrere de l’Aula Capitular.

De manera paral·lela el Centre del Carme està treballant en un projecte per a l’habilitació de la Sala Refetor, on actualment s’exhibeix la mostra ‘Falles experimentals. Història d’una dissidència’, com a sala de conferències polivalent, una vegada finalitze l’exposició, el pròxim 30 d’agost. La nova sala multiusos complirà amb les funcions que fins hui desenvolupava l’Aula Capitular, millorant els serveis audiovisuals i dotant a la sala de les condicions necessàries per a acollir tot tipus d’actes culturals, així com projectes d’arts visuals.

Quant a les intervencions de l’escala barroca i l’escala a dormitori, se centraran en una reorganització, redistribució i recondicionament de la il·luminació dels espais. En ambdues, per a la il·luminació s’ha optat per la utilització de l’última tecnologia en projectors i línies Led aportant profunditat en cornises i realçant els espais.

L’obra preveu abordar els treballs a les sales Goerlich – Ferreres per a l’última part, una vegada finalitze l’exposició ‘Accions Cotidanas’ de Maribel Domènech, l’11 d’octubre.

La intervenció arquitectònica en aquestes sales consisteix en la neteja de les mateixes d’elements que en l’actualitat entorpeixen tant estèticament com a nivell d’ús i circulació d’aquestes. Destaca la rampa per a persones amb discapacitat que uneix les sales Ferreres i Goerlich, la qual resulta un element perjudicial per a la protecció d’un espai com és l’escala senyorial, llevant-li tota la majestuositat. La solució optada implica resoldre la rampa a la sala Goerlich 2, en la qual també s’eliminarà l’existent per a la construcció d’una altra rampa que reunisca les condicions necessàries d’accessibilitat.

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Talent Ingenieria, instalaciones y servicios, S.L -Bluedec, S.L per import d’adjudicació de 768.178,67 EUR. (IVA Inclòs).

“NO ES DESCARTA” UTILITZAR LA NOVA ENTRADA EN EL FUTUR

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont ha assegurat que “malgrat ser provisional, aquesta nova entrada reuneix totes les garanties que mereix l’accés a un centre d’art i a la cura dels públics, guanyant un espai més d’ús i, tal és el seu resultat, que no descartem la seua utilització en el futur”.

Per part seua, la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha constatat que “les obres s’estan realitzant conforme a la planificació i els terminis previstos per a poder gaudir com més prompte millor d’aquest nou espai que revalorarà encara més el Centre del Carme”.

“Aquestes obres són la mostra de la gestió que practiquem de posar els espais culturals a la disposició de la ciutadania. El Centre del Carme s’ha de gaudir pel contingut que exposa i pel continent que és aquest bell edifici” ha afirmat Amoraga.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =