25n
25N
25N

El Centre del Carme retransmetrà en directe el col·loqui amb Pepe Mujica

El Centre del Carme oferirà un col·loqui amb Pepe Mujica, expresident de l’Uruguai el 6 de febrer a les 13 hores

Carles Desfilis

El Centre del Carme retransmetrà en directe el col·loqui amb Pepe Mujica
05/02/2020 -

El Centre del Carme Cultura Contemporània en el marc de la col·laboració que manté amb la Fundació per la Justícia ofereix demà dijous, 6 de febrer, un col·loqui amb Pepe Mujica, expresident de l’Uruguai sobre el ‘Futur dels drets humans’.

Davant l’interés despertat pel públic en el col·loqui, el centre d’art retransmetrà en streaming l’esdeveniment complet a través de les seues xarxes socials (Facebook Live: @centredelcarme i Youtube: GVA Consorci Museus). Així mateix el públic que no puga assistir a la trobada podrà enviar les seues preguntes a través de Twitter etiquetant @centredelcarme Les preguntes més interessants o aquelles que més es repetisquen s’incorporaran al debat en directe.

Mujica es troba a València amb motiu del lliurament del Premi de Drets Humans 2019 que el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats (CVCA) i la Fundació per la Justícia (FxJ) li atorguen hui en reconeixement a la seua trajectòria vital de compromís personal i institucional amb els Drets Humans i la Justícia Social.

El col·loqui en el Centre del Carme és l’únic acte en el qual l’expresident oferirà un diàleg obert amb el públic. La Sala Ferreres del centre d’art acollirà aquesta trobada amb entrada lliure, fins a completar aforament.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont ha manifestat que “el Centre del Carme Cultura Contemporània és un centre inclusiu, integrador i compromés amb la igualtat i la justícia social. En les seues diferents manifestacions artístiques en les quals recull les inquietuds i reivindicacions dels i les creadores actuals, es constitueix en un lloc comú per a la cultura, la diversitat de gènere i multicultural i per al desenvolupament de la llibertat d’expressió”.

“Col·laborar amb institucions com la Fundació per la Justícia i el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats suposa conquistar nous territoris per a la paraula, per al diàleg, amb el suport de la cultura com a mitjà de transmissió i de comunicació amb els públics” ha assenyalat Pérez Pont.
L’esdeveniment coincideix a més amb la celebració de l’Humans Fest, Festival Internacional de Cinema i Drets Humans, organitzat per la Fundació per la Justícia, i del qual s’exhibeix també en el Centre del Carme la mostra ‘Ana Yturralde. Petjades de l’Ànima’.

Pepe Mujica

José ‘Pepe’ Mujica va ser el quaranté president de l’Uruguai entre 2010 i 2015. Des de 2005 està casat amb Lucía Topolansky, actual vicepresidenta de l’Uruguai i dirigent històrica del Moviment de Participació Popular.

Mujica va nàixer el 20 de maig de 1935 a Montevideo, en el si d’una família humil i de descendents bascos. En la seua joventut, va militar per al grup polític tradicional uruguaià Partit Nacional, arribant a ser secretari general de la Joventut.

A mitjan 60 va fundar el Moviment d’Alliberament Nacional-Tupamaros (MLN-T). En aqueixa època va caure presoner quatre vegades on va ser sotmés a tortures brutals i va passar quasi 15 anys a la presó. En 1985, amb el retorn de la democràcia a l’Uruguai, va ser posat en llibertat al costat d’altres presos polítics afavorits per una amnistia.

Passats uns anys, va crear juntament amb altres representants del MLN i sectors d’esquerra el Moviment de Participació Popular (MPP) en el si de la coalició Front Ampli. Des de llavors va ocupar el càrrec de diputat, senador, i ministre de Ramaderia, Agricultura i Pesca. A la fi de 2009, el poble uruguaià el va elegir president entre 2010 – 2015.

Pel seu estil informal i trempat, Pepe Mujica, conegut com ‘el president més pobre del món’, va conquistar als ciutadans uruguaians i als pobles d’altres països. La seua filosofia de vida i la manera de viure modest, en contrast amb altres presidents, va atraure l’atenció. Mujica passarà a la història no sols com el líder més ‘humil’, durant la seua vida, en repetides ocasions ‘Pepe’ va posar l’accent que la felicitat no és aconseguir diners. Encara més, lamentava quan la política és guiada per l’afany d’aconseguir fons.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 2 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus