caixa popular

Sopar solidari d'ajuda als refugiats a Benifaraig

Sopar solidari d'ajuda als refugiats a Benifaraig
14/09/2017 -

Ja estan a la venda les entrades per al Sopar Solidari d’Ajuda als Refugiats que organitza la Comissió d’Ajuda al Refugiat – València (CEAR-PV) en col·laboració amb l’Ajuntament. Aquesta segona edició arriba al CEIP Manuel González Martí de Benifaraig el divendres 29 de setembre i comptarà amb la lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés en les llengües dels refugiats i l’actuació del músic Pau Alabajos.

“L’any passat vam quedar francament satisfets per la resposta que vam tindre per part de la ciutadania. Volíem destacar que València és una ciutat solidària, una ciutat refugi, una ciutat d’acollida. Això es va posar de manifest per la gran afluència de gent que va acudir al sopar i ens va encoratjar per a continuar i repetir eixa experiència”, ha indicat aquest matí la regidora de Servicis Socials i Pobles de València, Consol Castillo.

Així, enguany els Pobles del Nord han arreplegat el testimoni que l’any passat va deixar el Saler amb el primer sopar solidari que va tindre una acollida de més de 300 persones. Aquesta segona edició s’ha fet coincidir amb el sopar Estellés, “per a unir a una de les màximes representacions de la poesia valenciana contemporània amb una causa de vital actualitat i que posa de manifest la necessitat que els pobles actuen de forma solidària en allò que siga possible”, ha dit la regidora.

A més, el sopar comptarà amb el grup de tabal i dolçaina Estrella Roja de Benimaclet i l’actuació d’artistes convidats, que acompanyaran el concert del cantautor valencià Pau Alabajos. Les entrades es poden adquirir a través del portal web <www.notikumi.com> i a les alcaldies de Benifaraig i de Carpesa, fins al 27 de setembre.

“Hem volgut aprofitar el mes de setembre, que és quan tradicionalment es fan els sopars homenatge a Estellés, per fer que les persones estiguen compromeses amb la cultura i també amb les causes solidàries”, ha exposat l’alcaldessa de Benifaraig, Tamara Martínez, que ha destacat a més la importància del teixit i del moviment associatiu dels Pobles del Nord.

Per la seua part, el coordinador de CEAR-PV, Jaume Durà, ha indicat que es comptarà amb la intervenció i la participació de les persones refugiades que llegiran alguns dels poemes d’Estellés en la seua pròpia llengua. El sopar servirà per a “reclamar els drets que tenen les persones refugiades i les obligacions que tenen els estats d’acollir-les, quan es complixen, el 26 de setembre, dos anys dels acords d’acollida incomplits per part dels estats”, ha dit el coordinador de CEAR-PV.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 10 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios