25n
25N
25N

València celebrarà la festa del seu patró, Sant Vicent Màrtir, amb misses, processons i batejos

stockphoto.com/AndresGarciaM

València celebrarà la festa del seu patró, Sant Vicent Màrtir, amb misses, processons i batejos
19/01/2019 -

València celebrarà dimarts que ve a Sant Vicent Màrtir, patró de l’arxidiòcesi i també de la capital valenciana, amb misses solemnes, processons i batejos de xiquets.

Així, la Catedral, on es venera el braç esquerre del sant, que va morir sense renunciar a la seua fe després de ser torturat l’any 304 durant la persecució ordenada per l’emperador romà Dioclecià, acollirà la solemne missa estacional a les 10.30 hores, presidida pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, informa l’Arquebisbat en un comunicat.

Al final de la celebració litúrgica, la imatge de fusta platejada de Sant Vicent Màrtir, obra de l’escultor valencià del segle XVIII José Esteve Bonet, serà traslladada en processó, segons fonts de la Catedral.

El recorregut de la imatge començarà en la plaça de la Reina, seguint pel carrer del Mar, Avellanes, plaça de l’Arquebisbat i plaça de l’Almoina per a tornar a la Catedral.

Per part seua, la Coral Catedralícia interpretarà dues obres de José Pradas, totes dues a doble cor i acompanyament d’òrgan, ‘Invictus martyr Vincentius’ i ‘Ardebat Vincentius’; la Missa a Sant Agustí, de Donnini; i el motet ‘Jubilate Deo’ de Giovanni Gabrielli, entre altres peces.

Igualment, aquest dimarts, a les 13.00 hores, rebrà el sagrament del Baptisme un xiquet anomenat Vicente en la parròquia de Sant Esteban Protomártir de València, acte tradicional en la festa, organitzat per l’Associació de la Pila Baptismal de Sant Vicent Ferrer.

RITU HISPÀ-MOSSÀRAB

El dimarts a la vesprada, a les 20.00 hores, tindrà lloc la tradicional missa en ritu hispà-mossàrab, en la parròquia de Crist Rey de València, primitiva basílica sepulcral del sant, coneguda com “La Roqueta”, situada al carrer Sant Vicent, 126. Igualment, la parròquia celebrarà al matí, a les 10 hores, la tradicional benedicció i repartiment dels pans de Sant Vicent, abans de la missa major de les 12.00 hores.

D’altra banda, en la parròquia Sant Vicent Màrtir, situada al carrer Ermita 1, al costat de la Plaça Espanya, on va ser abandonat el cos del sant pels seus botxins després del seu martiri en el segle IV, s’oficiaran, també diverses misses, entre elles, una missa solemne aquest dimarts cantada a les 19.30 hores.

Igualment, aquest dimarts també se celebrarà una missa en ritu hispà-mossàrab en la capella presó de Sant Vicent, coneguda com “el Pouet”, a les 18.30 hores, situada al carrer que porta aquest mateix nom, organitzada per l’Oratori de Sant Felip Neri i el Centre Ecumènic Interconfessional de València CEIV.

Així mateix, aquest dilluns, dia 21 de gener, se celebrarà una altra missa en ritu hispà-mossàrab, en la capella del Sant Calze, organitzada a les 19.00 hores, per la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir.

Prèviament, tindrà lloc en el Palau Arquebisbal, a les 18.00 hores, una conferència amb el títol ‘Fortalesa d’ànim en el testimoni de Crist’, a càrrec de Luis Miguel Castillo Gualda, rector de l’Església de la Companyia, professor de la Facultat de Teologia, doctor en Teologia Patrística, filòleg en llengües clàssiques i farmacèutic.

Sant Vicent Màrtir és patró de l’arxidiòcesi de València i, dins d’ella, també de la pròpia capital valenciana, del districte de Benimàmet, de les localitats de Guadassuar i Corbera i és titular, igualment, de les parròquies de la pedania de Venda de Gaeta, en el terme de Cortes de Pallars, i de la del far de Cullera, “on se li professa enorme devoció perquè el cos de sant Vicent va aparéixer en una platja pròxima després de ser llançat al mar pels seus botxins amb una roda de molí lligada al coll”, segons fonts de l’Arxiu diocesà de Religiositat Popular de l’Arquebisbat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 19 =

museo prehistoria