25n
25N
25N

El CEIP Víctor Oroval de Carcaixent millora la seua eficiència energètica

El CEIP Víctor Oroval de Carcaixent millora la seua eficiència energètica
28/11/2019 -

En les últimes setmanes s’estan realitzant obres per millorar l’eficiència energètica al CEIP Víctor Oroval, actuació que permetrà millorar l’aïllament tèrmic del centre i que està duent-se a terme gràcies a una subvenció de 90.000 euros de la Diputació de València.

En concret, l’actuació suposa la retirada de les actuals fusteries exteriors d’estructura de ferro i vidre que presentaven fuites de calor i l’entrada de corrents d’aire i substituir-les per finestres d’alumini amb trencament de pont tèrmic, que eviten les condensacions i l’entrada de fred directe. L’actuació s’inclou en el Pla Municipal de Manteniment d’Escoles en Centres d’Infantil i Primària posat en marxa per la Diputació de València, per tal de cooperar en matèria educativa amb la Generalitat Valenciana i afavorir als ajuntaments de la província.

Per altra banda, dins de les actuacions que habitualment realitza el consistori en els centres escolars amb fons propis, es procedirà a la impermeabilització de les cobertes i la remodelació dels banys i la font del pati del centre. A més, per completar l’actuació del canvi de les fusteries exteriors, s’eliminaran les reixes que actualment tapen les finestres que resulten una molèstia per al funcionament diari del centre.

Aquesta actuació en infraestructures educatives s’afegeix a la millora de les instal·lacions de l’Escoleta Infantil Municipal realitzada dins del mateix pla de l’ens provincial, amb la que es van renovar durant els mesos d’estiu els banys, el menjador i l’accessibilitat al centre educatiu.

El regidor d’urbanisme, Lluís Candel va visitar el CEIP Víctor Oroval per valorar l’estat dels treballs i avaluar les actuacions que s’introduiran dins del Pla Edificant de la Generalitat. Concretament, per a aquest centre el Consell Escolar va aprovar sol·licitar la instal·lació d’un ascensor, la renovació dels banys i de la cuina, el repintat de tot el centre i la retirada del fibrociment. Aquestes propostes van ser traslladades personalment al director General d’Infraestructures Educatives, Víctor García durant la seua visita a Carcaixent.

Lluís Candel explicava que aquestes noves actuacions estan concebudes d’una forma global, «en estos moments s’està fent una anàlisi de l’estat de les instal·lacions de tots els centres educatius, per programar les intervencions de forma igualitària i que no hi haja diferències entre uns i altres i poder oferir una educació pública de màxima qualitat a tot l’alumnat de Carcaixent». En aquest sentit, el regidor ha destacat que des del consistori “treballem per posar a punt els centres de la ciutat amb totes aquelles xicotetes intervencions que sempre són necessàries, però per a fer realitat obres de gran importància necessitem la implicació d’altres administracions”, així ha agraït la implicació en aquest cas de la Diputació de València, que amb el Pla Municipal de Manteniment d’Escoles en Centres d’Infantil i Primària ratifica la col·laboració amb la Generalitat i els Ajuntaments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 6 =

lleida 2020
activem alfafar