25n
25N
25N

El CEIP Sant Miquel de Llíria participarà en la primera convocatòria de l'estratègia Reacciona de la Diputació de València

El CEIP Sant Miquel de Llíria participarà en la primera convocatòria de l'estratègia Reacciona de la Diputació de València
15/01/2021 -

El CEIP Sant Miquel participarà en la primera convocatòria de l’estratègia Reacciona de la Diputació de València, al costat d’altres 39 centres educatius. Aquesta iniciativa crearà un equip energètic en cadascun dels centres per a incrementar l’eficiència en l’ús de l’aigua i dels recursos energètics, així com tractar de reduir les emissions.

Aquest equip energètic haurà d’estar constituït per una persona de l’equip directiu del centre escolar, una persona de consergeria o manteniment, una o dues persones del claustre, una altra de l’equip de neteja o menjador, dos alumnes com a mínim per cada classe dels cursos de 5é i 6é de Primària i, de manera opcional, també poden incorporar-se dos representants de l’AMPA.

La subvenció total d’aquest projecte és de 160.000 euros, amb una inversió de 4.000 euros per cadascun dels centres educatius seleccionats. Tots els beneficis que s’obtinguen amb el programa es distribuiran a través d’un model 50/50: un 50% de l’estalvi econòmic serà revertit pels ajuntaments en la factura energètica del curs 2021/2022 del col·legi seleccionat i, l’altre 50%, s’invertirà en accions d’eficiència energètica a mitjà i llarg termini dins del centre educatiu. L’Ajuntament de Llíria, a més, també s’ha compromés a aplicar l’estratègia Reacciona en el CEIP Sant Vicent Ferrer i, per això, el consistori invertirà els 4.000 euros per a desenvolupar aquesta estratègia en el centre.

La regidora d’Igualtat, Educació en Valors, Polítiques Inclusives i Hàbits Saludables, Vallivana Murgui, ha indicat que aquesta estratègia serveix “per a implicar a tota la comunitat educativa en el bon ús dels recursos energètics, la qual cosa també genera una reducció de la despesa pública”. Ha recalcat, a més, que aquest programa suposa donar compliment al pacte d’alcaldies a través de la realització d’auditories energètiques en edificis municipals.

També ha destacat que, amb aquesta iniciativa 50/50, es compleixen els següents Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides: Fi de la pobresa, Treball decent i creixement econòmic, Aliança per a aconseguir els objectius, Producció i consum responsables, Energia assequible i no contaminant, Reducció de les desigualtats, i, finalment, Ciutats i comunitats sostenibles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =