caixa popular

Els xiquets del CEIP Les Arenes donen idees per a mantenir netes les platges

Els xiquets del CEIP Les Arenes donen idees per a mantenir netes les platges
06/06/2017 -

Els xiquets i xiquetes del CEIP Les Arenes del Cabanyal s’han entrevistat aquest matí amb l’alcalde Joan Ribó i la regidora de Medi Ambient i Platges, Pilar Soriano. Tots dos han rebut les seues idees per a mantenir les platges més netes. Els xiquets i xiquetes d’aquesta escola han treballat i han aportat “idees interessants”, ja que des de la seua perspectiva aporten “les claus necessàries perquè adults i menuts s’impliquen de manera efectiva en evitar la brutícia a les platges i conservar el medi natural”, segons Ribó.

Els xiquets, que s’han satisfet amb la recepció de l’alcalde i la regidora, han treballat en escola, motivats per participar en unes activitats en les quals tenen molt a dir. De fet, un d’ells, Ferran, ha compartit amb la resta dels seus companys i companyes la necessitat de conscienciar “a tots els xiquets i xiquetes, i també als majors, perquè la platja és de tots i si volem gaudir d’ella, hem de cuidar-la com cal”. De fet, un dels aspectes que més han destacat ha sigut “les deixalles xicotetes que s’acumulen en l’arena, com són els taps de les botelles, les llandes o les restes de tabac”.

L’alcalde Joan Ribó ha explicat que “els xiquets i xiquetes són un exemple del que hauríem de pensar i fer tots. La idea és molt senzilla: per a començar a mantenir netes les platges, el primer que cal és no embrutar-les”. L’alcalde s’ha mostrat satisfet amb la senzillesa de les aportacions dels menuts “des de l’ajuntament anem a veure com treballar algunes de les idees que ens han plantejat, com ara l’elaboració de cartelleria”.

Les platges valencianes gaudeixen de molt bona salut, i prova d’açò són les set banderes blaves, entre elles en la platja del Cabanyal. Però, els més menuts han observat les xicotetes coses i, segons ha reconegut l’alcalde, “si bé les platges estan netes, ja que no tenen una gran brutícia apreciable, de prop es poden veure puntes de cigarret i xicotets trossos de plàstic per exemple, que no es poden netejar adequadament”. Per açò, “la campanya que plantegen aquests escolars és ideal per a aconseguir una neteja en profunditat”, en paraules de Ribó.

Per la seua banda, la regidora de Medi ambient, Pilar Soriano, ha afirmat que “els estudiants del col·legi Els Arenes han mostrat un projecte que tracta de treballar les coses de forma transversal. El tema escollit és mantenir la platja neta i lliure de residus; han fet una campanya amb idees molt bones, i segur que n’agafarem alguna”. A més, Soriano ha volgut “felicitar no solament als xics i xiques del CEIP Les Arenes, sinó també a tot l’equip que ha participat en aquesta iniciativa”.

“Vull felicitar als mestres i mestres i a tots els que han treballat en aquest projecte perquè és un exemple molt bonic”, ha agraït l’alcalde als mestres. “Este govern municipal es mostra especialment sensible quan tots i tots els ciutadans, de totes les edats, formen part activa de les iniciatives que es prenen des de l’Ajuntament del qual formen part”, ha afirmat.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats