25n
25N
25N

El CEIP 103, "un exemple del compromís del Govern del Rialto i del Botànic per dignificar els centres educatius"

Aquesta setmana comencen les obres de millora d’instal·lacions de 12 centres educatius de València

Foto: @barracones103

El CEIP 103, "un exemple del compromís del Govern del Rialto i del Botànic per dignificar els centres educatius"
05/08/2019 -

El CEIP 103 avança sense descans. Els barracons ja són cosa del passat. Per fi, després d’anys de reivindicacions, el nou centre escolar obrirà les seues portes al setembre. “La construcció ja està acabada, i des de l’Ajuntament de València estem agilitant tots els tràmits per a l’alta de subministraments perquè, al setembre, els alumnes i alumnes ja puguen començar les classes en el nou centre. S’ha tractat d’un treball coordinat entre l’Ajuntament i la conselleria d’Educació”, ha explicat, a València Extra, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario.

En les antigues naus de Cross València ja s’alça el nou CEIP 103, que comptarà amb 9 unitats d’Infantil, 18 de Primària, un menjador escolar i un habitatge per al conserge. Des que el gener de 2018, les primeres màquines començaren a treballar, les obres s’han anat desenvolupant segons el que es preveu. Arrere queda ja l’abandó d’un centre escolar que, encara que va ser construït provisionalment en 2009, els barracons els han acompanyat durant molts anys.

Gràcies al Pla Edificant, creat per la conselleria d’Educació, els processos per a la recuperació de centres, que havien estat durant anys abandonats, s’han agilitat. De fet, en l’últim ple de l’Ajuntament de València, es va aprovar la proposta de resolució, de la conselleria d’Educació, de delegació de competències i inici d’obres de millora en dos centres escolars de la ciutat: Santo Ángel de la Guarda i CEIP número 106 de Malilla.

Es tracta de dos dels 12 centres que, aquest estiu, arrancaran les seues obres de millora de les instal·lacions i reparació de deficiències. Així, com explica Luisa Notario, “Estan aprovades 21 actuacions en centres educatius de València: 12 d’obres menors que comencen aquesta setmana, com el d’Ausiàs March que ja ha començat, i 9 centres de nova construcció o rehabilitació que, en tractar-se d’obres de més envergadura, requereixen un procés de tramitació administratiu més llarg, però que ja està en marxa”.

Per això, la regidora de Gestió de Recursos de València, davant les acusacions de la líder del PP, Mª José Catalá, apunta que “no hi ha cap mena de retard, sinó tot el contrari. Comencen ja les actuacions en 12 centres escolars, amb projectes coordinats entre els tècnics de l’ajuntament i la conselleria, les AMPA i la direcció dels centres, per a adequar els col·legis que portaven anys abandonats pel Partit Popular”.

Així, fent referència a l’aprovació, en el ple, de la delegació de competències, Luisa Notario explica que, precisament, “serveix per a agilitzar els tràmits en comptar amb els recursos, no econòmics, però sí de personal de l’ajuntament”. D’aquesta manera, el CEIP 103 s’alça com “el clar exemple del compromís, tant del Govern del Botànic, com de la Nau i, ara, del Rialto que els nostres fills i filles estudien i juguen en condicions dignes”, ha conclòs Notario.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 15 =