caixa popular

Cebrián: "La bona gestió en depuració permetrà invertir 168 milions i 88 actuacions en tota la Comunitat Valenciana"

La consellera visita unes obres de la depuradora de Bétera que augmentaran un 145% la seua capacitat de tractament per a donar servici a 29.800 persones

Cebrián: "La bona gestió en depuració permetrà invertir 168 milions i 88 actuacions en tota la Comunitat Valenciana"
29/03/2018 -

La bona gestió del Consell en sanejament i depuració d’aigües residuals permet posar en marxa un pla d’obra per import de 168 milions d’euros, que contempla 88 actuacions en tot el territori de la Comunitat Valenciana. Ho ha destacat la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, amb ocasió de la visita a les obres de la depuradora de Bétera, remetent-se als resultats exposats en el consell d’administració de l’EPSAR celebrat esta mateixa setmana.

L’EPSAR ha aconseguit en dos anys 157 milions de resultat positiu, la qual cosa possibilitat reduir en 120 del deute contret en exercicis anteriors. “Treballem per a recuperar el temps perdut, garantir la qualitat de l’aigua per a la població i millorar la dels nostres rius i platges, perquè estem al servici de les persones” ha subratllat, “perquè és una qüestió de salut pública i ambiental”.

La consellera ha estat acompanyada per l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, i en el gerent de l’EPSAR, Enrique Lapuente. L’estació depuradora ampliarà un 145% la seua capacitat de després de finalitzar les obres d’ampliació. La depuradora de Bétera va ser construïda en 2001 i dissenyada per a un cabal de 2.400 m/dia. Però en la pràctica rep al voltant de 4.570 m/dia, per l’augment de població, que sumen 23.178 habitants entre nucli urbà i urbanitzacions.

L’ampliació en marxa, un projecte agilitzat gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat, s’ha dissenyat per a tractar un cabal de 5.875 m/dia i permetrà donar servici a una població de 29.800 persones, donant la volta a la situació actual. Esta actuació es finança en part a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), dins del marc del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana per al període 2014-2020. Les obres tenen un pressupost de 7,5 milions d’euros.

La depuració de les aigües residuals que es realitzarà es basa en la tecnologia de fangs actius per mitjà d’aeració prolongada, contemplant-se un sistema d’eliminació de nutrients (nitrogen i fòsfor).

L’ampliació suposa la construcció d’un nou edifici pretractament, un tanc d’homogeneïtzació, un edifici de soplantes, un reactor biològic, un decantador secundari, una caseta d’aigua tractada, una arqueta cabalímetre d’eixida, bombament de fangs, tremuges de fangs deshidratats i un espesador de fangs, a més de l’adequació de l’entorn en vials i jardineria.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 3 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris