25n
25N
25N

CCOO alerta de la situació "crítica" d'Atenció Primària i demana solucionar "deficiències estructurals"

CCOO alerta de la situació "crítica" d'Atenció Primària i demana solucionar "deficiències estructurals"
11/04/2021 -

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO PV (FSS) ha alertat de la situació “crítica” en la qual es troba, al seu judici, l’Atenció Primària i ha instat la Conselleria de Sanitat a abordar “com més prompte millor” les “greus deficiències estructurals” de plantilla i finançament, així com a “reorientar” el seu model cap a la prevenció, la promoció de la salut i la intervenció comunitària.

CCOO, en un comunicat, ha emplaçat a Sanitat a abordar “com més prompte millor” les “greus deficiències estructurals” de plantilla i finançament que “històricament” afecten l’Atenció Primària i que, per a l’organització, “són les causes de la deterioració en aquest nivell assistencial”.

En aquest sentit, el col·lectiu sindical ha criticat que l’Administració autonòmica “no ha desenvolupat cap avanç en aquesta matèria des de 2018”, alguna cosa que “incompleix els seus compromisos”.

Així mateix, ha reivindicat que la necessitat d'”adoptar mesures per a millorar l’Atenció Primària i Comunitària i restituir-la com a pilar bàsic del sistema públic valencià” es fa “encara més urgent” amb la situació ocasionada per la pandèmia.

La FSS CCOO-PV ha denunciat que existeix un nivell d’atenció “asfixiat” per la “falta d’inversió durant quasi dues dècades” en Atenció Primària i que aquest es troba “sobrepassat per les exigències de la pandèmia”. Davant aquesta situació, ha defensat que l’enfortiment del sistema sanitari passa per “millorar la porta d’entrada a aquest”.

El sindicat ha demanat que es dote a l’Atenció Primària dels recursos humans i materials “necessaris” amb el “correcte dimensionament” de la plantilla en totes les seues categories a través de la definició de ràtios, així com la millora de la inversió en infraestructures, per al que és “imprescindible “la millora del finançament “fins a aconseguir el 25% per cent de la despesa sanitària total”.

Respecte al personal i les seues funcions, CCOO ha sol·licitat la implantació “d’una vegada per sempre” de l’especialitat d’Infermeria d’Atenció Familiar i Comunitària, la incorporació de nous professionals als Equips d’Atenció Primària (EAP), la potenciació i ampliació de la seua capacitat resolutiva, l’actualització de les unitats de suport i la millora de la coordinació entre els diferents nivells, inclosa la Salut Pública.

Finalment, ha incidit en la importància d’una distribució “racional” dels contingents que “permeten una assistència de qualitat amb una estimació mínima dels temps de consulta”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 14 =