25n
25N
25N

Calviño: "Per descomptat que avisaria si arribara una crisi"

Aposta per una negociació entre la UE i els Estats Units per a evitar una escalada de les tensions comercials

Calviño: "Per descomptat que avisaria si arribara una crisi"
07/10/2019 -

La ministra d’Economia i Empresa en funcions, Nadia Calviño, ha assegurat aquest dilluns que “per descomptat” que avisaria si arribara una altra crisi econòmica a Espanya, encara que ha insistit que, en el moment actual, “res fa presagiar una crisi” i molt menys de la intensitat de l’última.

Calviño, en declaracions a la cadena SER arreplegades per Europa Press, ha explicat que, després de la revisió estadística duta a terme per l’INE, s’observa una ralentització del creixement econòmic des de l’any 2016. “Ara estem relativament estabilitzats i no és una tendència que ens parle d’una crisi a curt termini”, ha assenyalat.

El Govern està tenint en compte aquesta revisió estadística de l’INE per a elaborar el quadre macroeconòmic que ha d’enviar a Brussel·les abans del pròxim 15 d’octubre. Aquesta revisió de l’organisme estadístic rebaixa les xifres de creixement d’Espanya des de l’any 2016, per la qual cosa, en canviar les bases de referència sobre les quals fer els càlculs, “és una possibilitat” que la previsió del PIB per a enguany, del 2,2%, s’acabe rebaixant, segons ha explicat la ministra.

La ministra ha insistit que Espanya presenta actualment uns bons fonaments econòmics, amb un creixement més equilibrat i on el sector exterior segueix tirant de l’economia. I encara que res fa preveure una crisi, Calviño recorda que l’economia espanyola no pot aïllar-se l’actual entorn internacional, “tremendament incert”.

“La conjuntura internacional pesa molt i pesa cada vegada més perquè la nostra economia en els últims deu anys s’ha obert molt, però estem capejant millor la situació que altres països (…) Tenim un creixement molt més equilibrat i per açò estem millor preparats per a aquests episodis d’incertesa internacional”, ha apuntat.

Així, encara que la tardor es presenta complicat per les tensions comercials i el Brexit, “tampoc es pot caure en l’alarmisme”, ha assegurat la ministra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 6 =