25n
25N
25N

La causa contra l'acusat d'assassinar a Marta Calvo continua: altres nou presumptes víctimes declararan davant el jutge

La causa contra l'acusat d'assassinar a Marta Calvo continua: altres nou presumptes víctimes declararan davant el jutge
10/11/2020 -

La causa oberta contra Jorge Ignacio P.J., acusat de l’assassinat de la jove Marta Calvo, continua després que el jutge haja rebutjat el sobreseïment de les actuacions i haja admés noves diligències plantejades per les acusacions, entre elles, la declaració de nou dones, també suposades víctimes.

Així es desprén d’una resolució, a la qual ha tingut accés Europa Press, en la qual el Jutjat d’Instrucció número 20 ordena seguir el procediment contra l’acusat per jurat popular en relació, en aquest moment i sense perjudici d’ulterior qualificació, per dos delictes d’homicidi/assassinat consumat; tres delicte d’homicidi en grau de temptativa; un delicte d’omissió del deure de socors; un delicte contra la integritat moral/lesions; contra la salut pública; un delicte de profanació de cadàvers i un altre d’agressió sexual.

El magistrat s’ha pronunciat en aquests termes després d’una compareixença celebrada la setmana passada en la qual les parts havien de concretar les imputacions contra l’acusat i sol·licitar, si ho estimaven oportú, noves diligències per al progrés del procediment.

El jutge ha assumit els 10 delictes als quals al·ludien les acusacions i, sobre les diligències, ha estimat la declaració testifical de 13 persones: nou suposades víctimes, dues persones que van auxiliar a una dona morta i dos metges.

“Resulta raonable practicar les testificals de les diferents dones que van tindre relacions sexuals amb l’investigat, utilitzant aquest una mateixa mecànica –introducció no consentida de boles de cocaïna en els seus genitals– per a delimitar la naturalesa i reiteració d’aquestes accions i la seua influència en la defunció de tres dones, així com el possible caràcter intencional i consciència sobre les conseqüències que l’acció podia provocar en aquestes”, estima el jutge.

D’aquesta manera, considera necessari escoltar a totes les dones que van ser identificades policialment per tindre contacte i patir fets d’entitat similar amb l’investigat. També veu raonable les testificals de les dues dones que van assistir a una suposada víctima mortal en el seu domicili i la de dos metges que la van atendre en el seu ingrés per a determinar les circumstàncies en les quals es va produir la seua defunció.

Aquestes declaracions estan previstes, segons es desprén de les diligències, per als dies 24 de novembre i 22 de desembre. Els qui de moment no prestaran declaració davant el jutge són la mare de Jorge Ignacio i la de Marta Calvo, malgrat el que s’havia requerit per les acusacions.

DESESTIMA RECONSTRUCCIÓ DE FETS

D’altra banda, el jutge ha desestimat la petició de reconstrucció de la desaparició i mort de Marta Calvo. “No resulta imprescindible en aquesta fase de procediment”, ha afirmat el jutge, i el fonamenta en l’extens període de temps de producció dels fets i la mateixa detenció de l’investigat. A més, al·ludeix a la negativa de l’acusat a prestar declaració i a la seua absència de col·laboració en la investigació en relació amb el presumpte homicidi i la desaparició del cos.

Sobre Marta Calvo, l’única cosa que ha declarat Jorge Ignacio davant la Policia va ser que va morir de manera accidental en un episodi de relacions sexuals i cocaïna i que posteriorment la va esquarterar i va distribuir les seues restes per contenidors.

Les altres dues morts amb les quals es relaciona a l’acusat és la d’una dona que exercia la prostitució i va morir el març de 2019 després de diversos dies en coma induït en un hospital de València –l’assumpte va ser arxivat provisionalment després de revelar l’autòpsia que havia mort per un atac epilèptic amb consum de substàncies estupefaents–; i una altra dona, també prostituta, que va morir al juny i va aparéixer morta en un domicili.

En el procediment judicial també consta la denúncia d’una dona per uns fets registrats a la ciutat en dos períodes, a l’abril/maig de 2019 i setembre/octubre del mateix any i que se seguien en el Jutjat número 15. Ara el jutge prendrà declaració a noves presumptes víctimes i la causa podria augmentar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 14 =