25n
25N
25N

Catarroja senyalitza el recorregut del Camí de Santiago de Llevant

Catarroja senyalitza el recorregut del Camí de Santiago de Llevant
20/12/2017 -

Catarroja és un dels punts de parada de l’itinerari de pelegrinatge del Camí de Santiago de Llevant, com mostra l’Arxiu Municipal d’aquesta població, on existeixen registres que es refereixen a “Llits als pelegrins per una nit”.

Uns quaderns de 1652 a 1658 que van ser trobats a l’Arxiu Municipal, encara que incomplets, van servir per a obtenir dades rellevants. Aquests mostraven els ingressos i despeses del Consell de Catarroja en aquests anys, i una part d’aquestes despeses estava destinada a l’acollida i ajuda dels pelegrins i pelegrines que arribaven al municipi.

D’altra banda, el Camí de Santiago de Llevant està homologat per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV) com una de les parts de Camí de Sant Jaume. Açò suposa potenciar la recuperació del patrimoni històric i tradicional i donar a conéixer la riquesa en importància dels valors històrics, artístics i monumentals de la geografia llevantina.

Senyalització detallada

Amb aquest motiu, i aprofitant que enguany Catarroja ha sigut declarada municipi turístic, la població ha realitzat la instal·lació d’una senyalització adequada i homologada al llarg d’aquest itinerari.

L’objectiu de la senyalització és afavorir el seguiment i la identificació del camí, oferir informació complementaria i d’interés per al viatger, indicar els punts d’interés o fer crides d’atenció per extremar la precaució en punts d’intersecció amb altres vies.

La senyalització s’ha fet a partir de l’itinerari que consta al llibre Camino de Santiago de Levante, GR 239. De Valencia a Santiago, editat per l’Associació “Amigos del Camino de Santiago” de la Comunitat Valenciana. Aquest itinerari entra per la Ronda de l’Est del municipi, paral·lela a la via fèrria. Arriba al Mercat Municipal, seguint per l’església de Sant Miguel i aplegant a la plaça del Port. Després segueix pel Camí Vell de Russafa travessant el polígon industrial de la població d’Albal, fins a portar al polígon de Beniparrell i finalment a Silla.

L’Ajuntament també proporcionarà als pelegrins i pelegrines que ho desitgen el segell oficial que certifica que han travessat el municipi.

D’aquesta manera, Catarroja se suma a altres municipis valencians que participen en el projecte, el qual és susceptible de generar una oferta conjunta, ja que cinc de les etapes del Camí de Santiago de Llevant, corresponen a la Comunitat Valenciana, amb 140 km de longitud.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 18 =