caixa popular

Catarroja realitza actuacions de millora al Camp Mundial 82 amb ajuda de la Diputació

Maria Josep Amigó ha valorat «l’esforç» del consistori «per reobrir les portes de l’estadi una vegada s’hagen esmenat el conjunt de deficiències que representen un vertader perill per a la integritat de la ciutadania»

Catarroja realitza actuacions de millora al Camp Mundial 82 amb ajuda de la Diputació
15/02/2018 -

El Camp Mundial 82 de Catarroja està més a prop de reobrir les seues portes després de les actuacions de condicionament i millora que s’estan realitzant per part del Consistori amb fons procedents de la Diputació de València. Així ho ha traslladat l’alcalde d’aquesta localitat de l’Horta Sud, Jesús Monzó, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada al municipi per a conéixer les inversions realitzades amb els recursos de la Diputació.

Maria Josep Amigó ha valorat «l’esforç» que s’està realitzant des de l’Ajuntament de Catarroja «per reobrir les portes d’un estadi emblemàtic per a la localitat», i fer-ho «una vegada s’hagen esmenat el conjunt de les seues deficiències que representen un vertader perill per a la integritat de la ciutadania».

És per això, la vicepresidenta ha defensat «l’autonomia municipal» per la qual s’aposta des de l’actual equip de govern Diputació de València. «Treballem perquè siguen les administracions locals les encarregades de determinar l’objecte i els projectes a executar amb els recursos disponibles. Un fet que fa possible atendre les necessitats reals de la ciutadania en cada municipi», ha subratllat Maria Josep Amigó.

El Camp Mundial 82 de Catarroja, construït per la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) en 1984 a canvi de traspassar-lo a l’ajuntament de la localitat 30 anys més tard, acreditava un avançat estat de deteriorament com a conseqüència de la manca d’actuacions de manteniment. En 2016 el recinte passà a ser de titularitat municipal i es procedí al seu tancament després d’una auditoria que certificava l’existència d’importants riscos per a la ciutadania. Des d’aleshores, el principal objectiu del consistori ha estat reobrir novament aquest recinte esportiu al públic. Amb aquesta pretensió, s’han invertit 50.000 euros contemplats al SOM 2016 per a la rehabilitació dels vestidors. I altres 100.000 euros procedents del SOM 2017 en la millora dels serveis, la graderia i l’execució d’obres complementàries.

Així mateix, s’ha procedit a la realització d’una reforma integral, complementada amb fons municipals, que en el seu conjunt ha suposat una inversió propera al mig milió d’euros. Uns treballs, tots plegats, que estan fent possible que el Camp Mundial 82 estiga més a prop de tornar a obrir les seues portes.

L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, ha reiterat la intenció del consistori de «reobrir les instal·lacions del Camp Mundial 82», però sempre i quant «no es pose en risc la seguretat de cap persona». Les actuacions escomeses en aquest sentit han comptat amb l’aportació de fons provincials i s’emmarquen en l’aposta realitzada per part de l’equip de govern local de «restaurar edificis i instal·lacions municipals que es trobaven en un avançat estat de deteriorament», ha apuntat l’alcalde.

Així mateix, Monzó s’ha mostrat «especialment satisfet» pel volum de recursos dispensats per la Diputació a Catarroja, els quals ha considerat «fonamentals per poder materialitzar els projectes municipals que resulten necessaris». Des de principi de legislatura el consistori de Catarroja ha rebut 2.541.433 euros de la Diputació, entre els quals es comptarà amb 388.927 euros del pla SOM per als exercicis 2018-2019, a més d’haver percebut més recentment 225.885 euros relatius al Fons de Cooperació Municipal de 2017, i 126.543 euros del Programa d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) 2017.

Millora de l’eficiència energètica en l’EPA

Durant la seua estada a Catarroja la vicepresidenta ha tingut ocasió de conéixer diferents projectes de present i de futur per al municipi. Entre aquests, destaquen les actuacions de rehabilitació, condicionament, i substitució de finestres i sòl per afavorir l’estalvi energètic que s’han portat a terme a l’escola d’adults, la qual presta servei a prop de mig miler d’alumnes. Uns treballs escomesos amb 100.820 euros corresponents al programa de Serveis i Obres Municipals de l’exercici 2016.

De la mateixa manera, Maria Josep Amigó ha pogut conéixer el nou Espai Jove de Catarroja, habilitat amb fons provincials i que es reobrirà al públic al llarg d’aquest 2018.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + dos =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris