caixa popular

Catarroja demana més pressupost per a lluitar contra la violència masclista

Catarroja demana més pressupost per a lluitar contra la violència masclista
11/05/2018 -

L’Ajuntament de Catarroja ha acordat demanar al govern estatal una major dotació pressupostària per a la lluita contra la violència masclista i l’impuls de polítiques d’igualtat. Des del consistori es denuncia l’incompliment del Pacte d’Estat sobre Violència de Gènere, que determinava que es destinarien 20 milions d’euros a les administracions locals.

L’Equip de Govern considera imprescindible instar al govern estatal a complir amb els acords establerts. D’acord amb el pacte, publicat el 9 d’octubre del 2017, les partides relacionades amb les mesures estatals contra la violència de gènere s’incrementarien 80 milions d’euros en 2018. A més, es recollia que es transferirien 20 milions d’euros dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) als ajuntaments.

Tanmateix, als PGE per al 2018 no es preveu l’augment pressupostari que es determinà al Pacte i no es contempla la quantitat que havia de destinar-se als municipis. Per això, l’Equip de Govern ha cregut necessari fer arribar al govern estatal les seues reivindicacions.

Sense finançament per a Igualtat

L’acord té l’objectiu de fer veure que sense una dotació pressupostària convenient, l’administració local troba moltes dificultats per a posar en marxa mesures de prevenció de la violència masclista i atenció a les víctimes.

Per a la regidora d’Igualtat, Mabel Rojas, “és imprescindible que els ajuntaments compten amb el finançament necessari per a portar a terme accions de prevenció de la violència de gènere i atenció a les víctimes”. “El govern estatal exigeix a l’administració local el desenvolupament de polítiques d’igualtat, però no posa al seu abast els recursos econòmics que es necessiten”, ha expressat.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 8 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris