caixa popular

Catarroja "fa poble" en la "Nit d'Estellés"

Anit, centenars de veïns van gaudir d’aquesta cita amb motiu del Festival de jazz SIFASOL

La “Nit d’Estellés” és una de les vetlades que més estima i expectació rep dels valencians i, des de la seua celebració a Catarroja en 2015, s’ha arrelat fortament en totes les generacions. Per això, anit la Plaça de la Llotgeta, als peus de l’emblemàtica Església de Sant Miquel, va estar plena com mai de famílies senceres que, amb amics i coneguts, van honrar a l’autor de Burjassot amb poemes i música en directe. Aquesta era una de les activitats del festival de jazz SIFASOL i, per tant, no va faltar l’actuació d’un grup musical de gran nivell com Sis veus per al poeta.

La cita va començar a les 21 hores amb un sopar de baix braç a la fresca i van ser els mateixos veïns i les autoritats qui van recitar poemes de creació pròpia per a delectar als seus companys. L’amor, la natura o les experiències personals van ser alguns dels temes més recurrents, però no es van deixar de banda els clàssics que Vicent Andrés Estellés va regalar, com “Assumiràs la veu d’un poble” i “Ací em pariren”. “En 2015 ens adherirem a aquesta iniciativa i des d’aleshores estem molt contents, ja que ha tingut molt èxit entre la gent i molts s’animen a recitar les seues composicions en valencià. Es mostra, més que mai, l’estima per la llengua i la tradició”, va explicar a València Extra Dolors Gimeno, regidora de Política Lingüística.

La Plaça de la Llotgeta va continuar de gom a gom hores després per a rebre amb estima la següent actuació: la de Sis veus per al poeta. Patxi Ferrer, Mª Amparo Hurtado, Lola Ledesma, Eva Dénia, Maribel Crespo i Merxe Martínez van demostrar al públic tindre grans veus i la màgia de recitar poemes musicalitzats per a reviure al poeta valencià. Amb una mescla d’estils, la formació femenina va destacar per la seua entrega i pel domini de diversos instruments de corda (violoncel, guitarra, guitarró, llaüt) i de percussió. A més, van apropar-se a la cultura valenciana a través de balls i amb l’adaptació i creació d’altres poemes a estils tradicionals com els cants de batre, els romanços o els fandangos.

“Mai falle a la ‘Nit d’Estellés’ perquè és molt especial reunir-se a aquesta plaça i ‘fer poble’. Catarroja va ser un poble dormitori durant molts anys i ara, gràcies a activitats culturals com aquesta, s’està revitalitzant”, va explicar una catarrogina a València Extra. Així, els assistents es van desfer en aplaudiments i emocions per a agrair l’espectacle de Sis veus per al poeta i, sobretot, la companyia tan agradable. Amb la jornada, el Festival SIFASOL esgota les últimes hores i serà aquesta nit quan s’acomiade de l’edició amb el concert de Thaïs Morell Quinteto, a les 22 hores a la Plaça de la Llotgeta.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 13 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC