caixa popular

Catarroja inaugura el nou Motor de la República

Catarroja inaugura el nou Motor de la República
24/10/2017 -

L’Ajuntament de Catarroja ha presentat el nou Motor de la República, un edifici històric que ha estat restaurat per reconvertir-se en un espai cultural per a la ciutadania.

L’antic motor d’aigua, construït l’any 1931, ha estat rehabilitat amb un pressupost de 86.000 € i compta amb un mural de l’artista catarrogí Juan Olivares. L’obra es compon de 200 peces ceràmiques amb què l’escultor ha volgut “unir l’art contemporani amb la tradició”.

Olivares ha estat treballant junt amb el ceramista de Manises, Salvador Martí, des del mes de juny. “L’objectiu era reencarnar la pintura en ceràmica, traslladar eixe llenguatge”, explica l’artista.

El mural, d’unes dimensions de 10 x 2 metres, ocupa la façana del nou Motor de la República. A l’acte d’inauguració han acudit la Vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, el President de les Corts, Enric Morera, la Vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, el Secretari Autonòmic de Justícia, Ferran Puchades, el Secretari Autonòmic de Cultura, Albert Girona i el Diputat de Cultura, Xavier Rius.

A partir d’ara, l’edifici esdevé un espai sociocultural on es realitzaran diverses activitats i que també estarà a disposició de les associacions catarrogines.

Exposició fotogràfica al TAC

Després de la inauguració, el Teatre Auditori de Catarroja (TAC) també ha acollit l’exposició fotogràfica “Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, un mestre de la República a una fossa comú de Burgos”. Ambdós actes formen part de la I Setmana de la Memòria històrica de Catarroja, que finalitzarà el dijous 26 amb la col·locació d’una placa commemorativa del 80 aniversari del bombardeig de la localitat al carrer Galícia, lloc on van impactar els artefactes explosius.

Per al regidor de Regeneració Democràtica, Martí Raga, Catarroja “ha fet un pas molt important en la recuperació de la memòria”. “La Setmana de la Memòria Històrica ha servit per a donar a conéixer una part de la nostra història fins ara desconeguda, per homenatjar les víctimes que van haver de patir el bombardeig i valorar el nostre patrimoni històric, cultural i arquitectònic”.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris