25n
25N
25N

Catarroja adaptarà les vivendes de persones majors en situació de dependència

En total, 8 persones del municipi seran beneficiàries del programa ‘Hogares Saludables’

Catarroja adaptarà les vivendes de persones majors en situació de dependència
28/05/2018 -

Catarroja ajudarà a 8 persones majors del municipi a reparar i adaptar l’habitatge per tal de millorar el seu confort i seguretat. Aquesta iniciativa, amb el nom ‘Hogares Saludables’, ha sigut posada en marxa per la Fundació Apip-Acam i la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud.

El programa va dirigit a persones de més de 65 anys que es troben en situació de dependència i amb uns ingressos mensuals de, com a màxim, 600 €. L’objectiu de la iniciativa és millorar la qualitat de vida d’aquestes persones, prevenir el deteriorament de la seua salut i ampliar les seues possibilitats d’autonomia dins la mateixa casa.

En total, s’invertirà un import màxim de 2.800 € per habitatge. La vivenda haurà de trobar-se en condicions d’habitabilitat, de manera que les intervencions del programa ‘Hogares Saludables’ serviran per a fer millores, per exemple, fent més accessibles els banys o millorant la seguretat i la funcionalitat de la cuina.

Concretament, a Catarroja, seran 8 dones les beneficiàries de l’ajuda, que pretén evitar l’agreujament del seu grau de dependència i assegurar les condicions de l’habitatge en què resideixen. Les intervencions, que es realitzaran els mesos de juny i juliol, corregiran algunes deficiències al sòl de les vivendes i serviran per a reparar persianes i adaptar els banys, instal·lant plats de dutxa adequats i accessibles.

Afavorir un envelliment actiu

A banda de millorar la qualitat de vida de les persones majors en risc d’exclusió, ‘Hogares Saludables’ vol afavorir l’envelliment actiu, reforçant l’autonomia d’aquestes persones per evitar o, almenys, demorar els processos d’institucionalització residencial.

Per a la primera Tinent d’Alcalde i regidora de Desnonaments i Habitatge, Lorena Silvent, aquest tipus d’iniciatives coordinades per la Mancomunitat de l’Horta Sud, “demostren el compromís de les institucions locals amb les persones o famílies amb necessitats per falta de recursos i amb dependència física o intel·lectual, col·laborant en el seu empoderament i la seua qualitat de vida”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

CCCC
torrent